Post entry

Tripep köptips

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Köptips - ChronTech Pharma AB, tidigare Tripep. Pressrelease idag 2010-04-28

ChronSeal****®****‐studie avslutad och fortsatt positiva resultat under uppföljningen av ChronVac‐C****®

Multicenterstudien av en veckas behandling med ChronSeal® är nu avslutad och analys av alla data pågår i Sverige och av Kringle i Japan. ChronTech och Kringle har tillsammans beslutat att resultaten kommer att offentliggöras den 27 maj.
Vid uppföljning av ChronVac‐C®‐studien där patienter påbörjat behandling med standard‐of‐care (interferon och ribavirin) var 100% virusfria vid behandlingsvecka 12, och 5/6 (83%) hade mindre än 50 viruskopior/mL blod redan vid behandlingsvecka fyra. Denna typ av snabba behandlingssvar är mycket ovanliga för patienter infekterade med den svårbehandlade formen av HCV som kallas genotyp 1 och understryker ytterligare en roll för ChronVac‐C® som en del i en kombinationsterapi.
ChronVac‐C®‐studien på patienter kroniskt infekterade med hepatit C‐virus (HCV) av genotyp 1 har som tidigare rapporterats slutförts och visar att det terapeutiska vaccinet har god säkerhet och uppvisar positiva kliniska data. Två patienter i ChronVac‐C®‐studien har fått en ytterligare dos ca 6‐12 månader efter den fjärde vaccinationen och analyser pågår. Sex patienter har efter studien startat behandling med ”standard of care”‐terapi, dvs interferon kombinerat med ribavirin. Fem av dessa (83%) har svarat snabbt på behandlingen med <50 viruskopior/mL blod redan efter fyra veckor (s k rapid viral response) som jämförelse mot normalt enbart 10‐15% rapid viral response efter standardbehandling. Denna ovanligt snabba reduktion av virus i blodet indikerar en roll för ChronVac‐C® i kombinationsterapi. Samtliga sex var vid vecka 12 virusfria och de två som hittills hunnit behandlas i 24 veckor kunde då avsluta sin behandling och är idag betraktade som botade. Också denna goda behandlingseffekt är ovanlig för patienter infekterade med HCV av genotyp 1 där den normala behandlingstiden är 48 månader och 40‐50% är virusfria efter genomgången behandling.
”Vi är fantastiskt glada över de resultat som vi nu har erhållit i ChronVac‐C®‐studien och ser med tillförsikt fram emot resultaten från ChronSeal®‐studien. Ett intensivt arbete pågår nu med den fortsatta kliniska utvecklingen. Vi ser med spänning fram mot att inleda kliniska studier som för oss närmare slutliga läkemedel” säger Anders Vahlne, VD för ChronTech Pharma.

Länk till Krax blogg 2009:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/6003/tripep-kraftiga-spekulationer-nu

Samt analyser av B2

http://www.redeye.se/medlemsanalys/32106

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?