Post entry

Dags för en taxifärd

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det sägs att taxichaffisen är en mästare på att flagga för ett rådande bubbla, men vem flaggar för en undervärderad börs och kommande uppgång?

Peter Lynch brukade inhämta varningssignaler från cocktail partyn. I tider då han blev omringad för att bli tipsad om aktier tog han det som ett allvarligt varningstecken. Men den gode Lynch måste ha varit ganska ointressant och ensam de senaste två åren. Har han överhuvudtaget varit bjuden på cocktail partyn? Det vore ett ypperligt tecken på undervärderad börs.

Börsen har kommit upp till höjder som inte längre nödvändigtvis kan klassas som undervärderad. Nu är det förväntan som seglat upp till att dominera riktningen. Vissa aktier värderas högt medans andra ligger fortfarande i fas att korrigeras.

Jag gillar bolag som är sist in och först ut ur en lågkonjunktur. Konsumentinriktade bolag är de som tar den sista respektive första biten på tårtan. Äger själv inga aktier i Clas Ohlson, men gillar deras försäljningstillväxt och låga skuldsättning. De är en av de som redan mumsar på en bit av tårtan. Det enda som hindrar dem för en fortsatt kurslyft är det psykologiska effekten av att aktien befinner sig nära ”all time high”. Ett medvetande som jag inte ger mycket för och som på sikt har föga betydelse.

Nåja…

För oss dödliga gapar kalendern tomt på Lynch liknande cocktail partyn, men taxifärder är vi alla bekanta med. Frågan är om inte det är dags för en taxifärd och ta tempen på chaffisen? Vad har han för uppfattning om rådande läge?

En eventuell ”ingen uppfattning alls” från chaffisen på den frågan säger mig någonting. Faktum är att chaffisen är den siste in och den siste ut och vi befinner oss i varken eller.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?