Post entry

Revolutionerar en miljardmarknad?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Känns bäst att ta VD:ns ord med en nypa salt men visst låter det spännande? I det senast utskicket med uppdatering kring bolagets rådande status så nämns en hel del spännande information och samarbeten

VD:n För Cline Scientific, Patrik Sundh, inleder sitt utskick med:

”Bästa Aktieägare, Det är mycket tillfredställande för oss som bolag att se hur antalet användningsområden för vår gradientteknologi växer, speciellt inom så stora marknader som cancerforskning och diagnostik. Det är områden där ny teknologi kan möjliggöra paradigmskiften och samtidigt bidrar till en god sak för mänskligheten.”

Cancer, cellterapi och artros är alla tre heta områden där det pågår fantastiskt mycket spännande forskning just nu. All forskning är sannolikt inte bra, men en gemensam faktor är att de alla behöver den senaste tekniken och de bästa redskapen för att komma vidare och ha chans till nya innovativa både mediciner, behandlingar och terapier. Det är där Clines produkter i form av nanogradienter kommer in i bilden. Forskning ”Powered by Cline Scientific”.

Cline Scientifics plan för 2017 ska enligt bolaget se ut som följer:

* Samarbete med Karolinska Institutet
Ska avslutas under andra halvan av 2017. Bolaget tror mycket på detta banbrytande projekt inom cancerdiagnostik som skulle kunna bli ett mycket starkt affärsområde för Cline. Mer information om projektet kommer att rapporteras under första hälften av 2017.

* Säljarbetet i Europa
Synas med hjälp av referenskunder som presenterar ny forskning möjliggjord med Clines teknologi. Första tillfället planeras i februari i Basel. Plan på att utöka Clines säljkår, inte bara genom distributörer utan även med direktanställda säljare på utvalda marknader.

* Utökning av Clines erbjudande
Cline tittar på möjligheter att erbjuda uppdragsforskning då efterfrågan finns. Innebär ökat kassaflöde för Cline. Dessutom accelererad utveckling av nya applikationer som skräddarsys med kunder.

Resultaten av marknadsaktiviteter genomförda under 2016 väntas synas under 2017 även om en viss försäljning redan har börjat. Projektet som rör cancerdiagnostik anses mycket spännande. Där visas att Clines gradientteknologi ger unika resultat i sammanhanget och möjlighet till ett stort genombrott vilket öppnar en marknad med en oerhört stor kommersiell potential enligt VD Patrik Sundh.

Enligt VD själv är segmentet cancer en miljardmarknad för Cline. Tanken är att bearbeta och träffa forskare och andra potentiella kunder som jobbar med cancerceller och dess unika förmåga att sprida sig i kroppen. Där kan Clines produkter spela en avgörande roll.

Ett annat projekt som pågår på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg handlar om hur stamceller kan användas för att återskapa brosk och studera sjukdomar relaterade till leder. Artros är ju mer eller mindre en folksjukdom där intensiv forskning pågår för att lösa gåtan. Clines teknologi används här för att se hur gradvisa förändringar av mängden viktiga biomolekyler påverkar stamcellernas utveckling till brosk. Clines produkt visade sig vara ett avgörande verktyg för att återskapa den miljö i kroppen som behövs för att stamcellerna i denna studie skulle bilda ett förstadium till brosk.

”Clines ytor har möjliggjort en ökad förståelse för funktionen av ett protein som är involverat i sjukdomen Artros. Med ytorna i kombination med vår stamcellsmodell kan vi screena för behandling mot sjukdomen. Liknande tillvägagångssätt kan användas för en mängd sjukdomar, där ibland Alzheimers, som vi också studerat.” – Assistant Professor, PhD Stina Simonsson, Sahlgrenska Universitessjukhuset.

Patent i USA

Tidigare i november meddelade amerikanska patentverket (USPTO) att de ämnar bevilja Clines patentansökan för tillverkning av gradientytor. Självklart en viktig milstolpe för att stärka bolagets etablering i USA.

Summerat så bör det kunna bli ett rejält ökat intresse kring produkterna i takt med att forskarlag nyttjar nanogradienter i studier som drar forskningen vidare.

Clines egna kommunicerade mål är att senast 2025 sälja för över 100 mkr och ha en marginal på 40%. Ett kit med 10 gradienter kostar dryga 30 000 kr. För att komma upp i 100 mkr så måste man alltså årligen sälja ca 3 300 kit… jag tycker denna ambition låter fullt rimlig att nå de kommande 8(!) åren. Men visst, det behövs ju bevis i form av ökande försäljning de kommande kvartalsrapporterna så att ord även påvisas i handling!

Dagens börsvärde på ca 67 mkr kommer ju vid lyckad försäljningsökning kännas rätt ynkligt. För att försvara det så behövs en årlig försäljning (givet marginal på 40% och p/e-tal på 20) bara uppgå till 280 sålda kit/år.

Med tanke på försäljningspartnerskap i både Frankrike och Japan samt större samarbeten i Europa så tycker jag caset känns jäkligt spännande! Tänker dock inte spekulera i börsvärde på kort sikt, men når man sina mål så pratar vi ju ett börsvärde på ca 800 mkr, dvs. mer än 10 ggr dagens.

Skulle dock kategorisera aktien med hög risk. Det krävs bevis på att man kan få fart på försäljning för att det riktiga lyftet ska kunna ske. Får de det så kan det dock gå fort, är min känsla.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?