Post entry

CLINICAL LASER - Dåligt produktskydd ?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag innehar en mindre post i CLS. Att metoden är intressant är ju helt klart! Vad jag ställer mig frågande till är hur pass bra skydd CLS har för produkten?

Om man drar en parallell till SensoDetect som jag har en större post i så är deras metod starkt skyddad med patent och ännu viktigare den analys / kunskapsbank som används i analysen. Den har de byggt upp under ca 30 år. De var smarta som valde att inte patentskydda själva utvärderingsdelen av resultatet då det skulle avslöja mer än skydda. Skyddet i SensoDetects produkt SD-BERA är således urstarkt!

Skyddet i CLS är, som jag ser det, största frågetecknet. De patent som CLS har innefattar ju endast med placering / positionering av sonden samt övervakning av effekten på vävnaden. Tror det blir svårt att skydda metoden med fler patent. Vad säger att ingen kan kopiera metoden och använda ett annat sätt att övervaka samt positionera ?

Känns som CLS produkt är svår att skydda eller har jag fel? Att ta patent på att värma upp en tumör till en viss temperatur tror jag blir mycket svårt. Skulle ju vara surt om någon låter CLS göra "grovgörat" och sedan plagierar metoden rätt av eller med en annan metod för uppvärmning av tumören.

Jag behåller min chanspost. Hade betydligt fler aktier men har nu sålt av de flesta med över 80% plus på några veckor : )

// NightDog

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?