Post entry

CLS följer utstakad strategi

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Att få igenom ett patent är en process, nu har de fått mycket värdefull feedback från patent och registreringsverket (PRV) rörande deras 3:e patentansökan och samtidigt fått bekräftat att den teknik de försöker patentera är både unik och har industriell tillämpbarhet.

Under rubriken patentstrategi (http://www.clinicallaser.se/produkten/patentstrategi.php) skriver CLS detta på sin mycket fina hemsida rörande sin 3:e patentansökan:

"Som tidigare har meddelats är ytterligare en patentansökan inlämnad gällande en ny uppfinning som innebär att oönskade värmeeffekter i vävnaden och som kan påverka utfallet av behandlingen kan undvikas. Med denna innovativa lösning undviks att laserljuset absorberas tidigt i den påverkade vävnaden, något som annars leder till minskad behandlingsvolym och därmed försämrad effekt. Genom att sprida ljuset på ett nytt sätt säkerställs en homogen och välkontrollerad behandling samtidigt som oönskade vävnadsskador kan undvikas. Då denna ansökan fortfarande är under behandling är vi förhindrade att gå in i detaljer. "

Så som de uttrycker sig gällande sin generella patentstrategi så är deras taktik att "skriva en bred patentansökan för att få patentverkets syn på patenterbarhet, nyhetsvärde och industriell tillämpbarhet."

De har alltså nu fått bekräftat att deras patentansökan uppfyller de två första kraven, nyhetsvärde (= unikt på marknaden) samt industriell tillämpbarhet. Men saknar i nuvarande ansökansform tillräcklig uppfinningshöjd (= tillräckligt innovativt/nytänkande).

Jag tror att de med en ny patentansökan där de tar hänsyn till PRVs invändningar har goda chanser att få igenom denna patentansökan.

Det detta handlar om är att säkra sin produkt mot konkurrenter, de har redan två patent som sätter käppar i hjulet om något annat företag skulle vilja framställa en liknande produkt.

Jag tycker CLS är oerhört spännande, tänk bara 17 behandlade patienter med levercancer och 24 med bröstcancer botade, av 72 personer, där de övriga 31 fick en lindring av symptom.

Det är helt fantastiskt tycker jag!

http://www.clinicallaser.se/produkten/kliniska_resultat.php

En dag kanske man själv eller nära anhörig får cancer, då är det trevligt om det finns bra behandling.

Trevlig helg!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?