Post entry

CLS - Tänk om...

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag sitter och läser om CLS befintliga patent och patentansökan. Att bekämpa tumörer genom att värma upp dem på olika sätt är, som bekant, inget nytt. Det som är spännande med CLS är ju temeraturintervallet som dödar cancercellerna men inte antigenerna som i sin tur kan hjälpa kroppen att bekämpa metastaser i andra delar av kroppen. Tänk om man kunde patentera det specifika temperaturintervallet!!!
Jag vet att jag tidigare läst att det fanns något bolag (tror det var i staterna) som hade lyckats patentera ett temperaturintervall för medicinskbehandling. CLS kan ju, av förståeliga skäl, inte patentera uppvärmning av tumörer i stort. Är de någon som vet om de har försökt, eller har för avsikt att försöka skydda just detta specifika temeraturintervall med patent? Det skulle i så fall ge ett bra skydd för produkten.

Man har i nuläget två patent och en patentansökan. Man har patent på positioneringshjälp av behandlingssonden och för övervakning av vävnadseffekten.

Man har också en patentansökan om engångsdelen som är designad för att sprida laserljuset effektivt. På denna fick man avslag då ansökan saknade uppfinningshöjd dvs att den inte skiljer sig väsentligt från tidigare känd teknik. CLS har dock kompletterat ansökan så processen pågår fortfarande och jag tror att man kommer erhålla patentet till slut.

Om vi då svävar i väg och ser ett gäng år framåt. Om metoden visar sig immunostimulerande vilket de initiala resultaten indikerar och försäljningen tagit fart ordentligt. Vad kan vi då vänta oss?

Jag tror inte att de befintliga patenten och ansökan skulle kunna skydda produkten tillfredsställande utan konkurrerande tekniker med olika system/metoder för att positionera, mäta effekter, värma upp och så vidare kommer sannolikt dyka upp.

Gör detta att aktien inte är köpvärd ? Nej det anser jag inte. Jag begränsar mig dock till min lilla chanspost med ett GAV på 8,10 SEK . Om CLS skulle nå den framgång som jag beskriver ovan så är ett uppköp inte otroligt. De har också ett försprång gentemot andra bolag som kan bli intresserade av liknande tekniker. Vidare behöver de inte ha “ensamrätt” på sin marknad utan en mindre del skulle också ge fina intäkter.

Men jag kan inte hjälpa att jag tycker det är synd att man, med en så pass lovande produkt, inte kan skydda den bättre med patent.

Men tänk om man skulle kunna patentera temperaturintervallet man inriktar sig på..... Då har man ett fullgott skydd och ensamrätt på en enorm marknad.

Chansen att erhålla ett sådant patent är dessvärre närmare 0% , om ingen annan har någon kunskap att bjuda på i frågan?

Lycka till med affärerna!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?