Post entry

CLS - Uppvärdering inledd, flera positiva triggers att vänta.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Uppmärksamheten ökar

Det är nu som den riktigt intressanta perioden för CLS inleds.

Bolaget arbetar just nu med lanseringen av deras ILT-metod och marknadsföringsperioden blir mycket intressant att följa. Hans Von Celsing som varit VVD för Elekta och nu äger över 18 % av CLS blir mer och mer involverad i bolaget och kommer att vara en mycket viktig faktor i marknadsföringen, tack vare sitt mycket stora internationella kontaktnät.

Försäljning inleds under 2011, planen ligger fast. Det har CLS bekräftat så sent som i förra veckan, ingen mer studie behövs för att försäljningen skall komma igång!

CLS är nyligen certifierade och får själva CE-märka sin produkt och sedan är det ok att sälja denna inom EU.

Licensavtal , klinisk studie?

När CLS efter introduktion på flera marknader kommer att lansera denna på ex USA-marknaden så hävdar en del att det då är så negativt för att en klinisk studie då kommer att behövas för denna ILT-metod.

Detta är tvärtom en mycket positiv och kursdrivande information om det blir aktuellt.
VD Lars-Erik Eriksson har i intervju klart och tydligt informerat om att det inte är rimligt att gå till aktieägare och be om kapital, utan att det är mer naturligt att då göra detta med en partner.

Detta innebär alltså att man på vissa marknader kommer att kunna skriva licensavtal för denna ILT-metod. En utlicensiering kommer att generera ett mycket stort belopp.

Detta OM en studie behövs, först kommer denna metod att säljas på en rad marknader utan att ytterligare studier behövs.

Det är lätt att inse att potentialen är enorm.

Triggers i närtid

Triggers som jag nu räknar med i närtid är flera, då nu lanseringen är ett faktum under 2011.

* CLS lämnar in argumentation för det 3:e patentet i april, ev redan inlämnat.

* Karl-Göran Tranberg deltar på kongress i USA vid kommande månadsskifte. Han skall både ha en föreläsning samt en kurs i behandling med denna ILT-metod. Detta under rubriken "Hot Topic".

* Karl-Göran Tranberg skall också delta i flera konferenser/kongresser, vilket kan ses som ett bevis för att marknadsföringen och lanseringer är igång.

* Presentation av de Key Opinion Leaders som skall vara med i lanseringen av denna ILT-metod. Det finns många som vill vara med i detta, men CLS har självklart valt de bästa och mest välrenommerade läkarna till detta uppdrag.

* Ytterligare positiva besked om framgångar i kommersialiseringen.

Kursstegring självklar, bakgrund

Att nu aktien börjat stiga igen under hög volym är ett trendbrott. Jag har skrivit tidigare om att detta kommer och nu är det ett faktum. Detta beror på som jag tidigare sagt:

* Vid PM om positivt patentsvar så låg kursen på ca 15 SEK, sedan sjönk den till under 8 SEK, trots att detta var ett positivt besked, ofattbart!

Det handlar om att CLS fick en fråga om uppfinningshöjd på denna 3:e patentansökan, detta är vanligt och absolut inget konstigt. CLS fick mer frågor på de 2 patenten som nu redan är godkända, vilket gör att bolaget är mycket nöjda med utfallet och tycker alltså som rubriken i PM:et löd "Positivt patentsvar"!

Bolaget är övertygade om att man nu kommer att få detta patent godkänt och då ytterligare stärker skyddet på produkten.

* Vid inlösen av TO så har man nu fått in ca 7,9 MSEK i kassan och är nu mycket starka.

* Nyligen publicerad studie stärker också det redan mycket starka caset. Studien visar pådet som CLS hela tiden påstått - ILT-metoden botar cancer, tumör behandlad tumör dör och kroppens immunförsvar triggas igång av denna metod och bekämpar sedan metastaser på egen hand på andra ställen i kroppen!

Reaktionen efter PM om positivt patentsvar borde istället varit just positiv, med en påföljande kursuppgång från de då 15 SEK som aktien befann sig på.

Nu har vi alltså fått en rad positiva besked och positiv studie som alla borde generera högre kurser.

Dessutom pågår nu en mycket intressant period med lansering och marknadsföring av denna metod. Detta borde också generera en högre kurs.

Marknaden börjar nu att inse att PM om patent var positivt, så till att börja med så skall vi på detta tillbaka till 15 SEK, men jag anser att det som vi nu vet och med de positiva besked vi fått på sistonde borde generera en kurs på minst 25 SEK redan i dagsläget. Det är alltså mer än 100% upp från dagens nivå på ca 12 SEK.

När CLS ligger så nära en marknadsintroduktion av denna ILT-metod så är 25 SEK bara ett delmål för mig, precis som jag tidigare hävdat.

En så pass revolutionerande behandlingsmetod mot cancer kommer självklart att bli en hög inkomstbringande metod, då marknaden är enorm. Det finns ett stort antal patienter som skulle ha mycket nytta av denna metod.

Det skall bli mycket intressant att se hur uppmärksamheten kommer att öka för CLS. Dessutom spännande att höra hur det gått i USA om 1-2 veckor.

Uppköp

Jag anser att en sådan revolutionerande och unik behandlingsmetod mot cancer gör CLS till ett av de mest spännande casen på börsen.

Denna ILT-metod är unik och inget annat bolag har visat denna immunologiska respons från immunförsvaret.

Ett bolag inom detta område med en så pass utvecklad behandlingsmetod är alltid mål för ev uppköpare. Detta gäller i allra högsta grad CLS. Jag har från insatt i branschen och med bra koll på CLS fått ett svar på fråga om ev uppköpare. Svaret var GE Healhtcare, ett bolag som har ett mycket brett sortiment.

CLS skulle mycket väl platsa inom GE Healthcare. Ett bud skulle då ligga långt över dagens kurs på ca 12 SEK.

En reporter som intervjuade VD Lars-Erik Eriksson nämnde i intervjun ett bud på 250 MSEK, kurs ca 25 SEK, som ett alternativ. Det har dock hänt en hel del efter detta och jag tror att ett bud kommer att ligga betydligt högre, försäljningsstart 2011 gäller.

Även C-Rad och Eurocine tillhör denna skaran som väntas komma med mycket positiv information inom kort.

Mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?