Post entry

Cloudrepublic - vilken nitlott

Jag har tidigare skrivit om bolaget. Nu kan jag konstatera att jag hade 100% fel.

Jag skrev om bolaget för en tid sedan. Motiverade ett köp med att BV var bara strax över kassan och då bolaget sedan noteringen hade åka rutschkana på börsen så räknade jag med att de skulle skaka loss lite positiva saker för att hindra utvecklingen lik tidigare case såsom Prolight och Mantex.

Tyvärr så kom bolaget med sin Q3 rapport i förra veckan. Efter att ha läst den kan jag konstatera att den var sämre än dålig. Själv kunde jag inte utläsa annat än att snart ser man ljuset av tåget i tunneln.

Kassan var vid periodensslut ca 14 milj och de bränner 2 i kvartalet så vid årssikftet bör de vara nere vid 12 millar. Givet att omsättningen var 200tkr i kvartalet så kan man nog förstå att det är låååångt kvar innan något händer på riktigt.

Det står även lite om ev. förvärv osv, skulle de betala för sånt så är kassan ännu snabbare tömd. Okunnige jag kunde i varje fall inte så något som helst positivt i rapporten. Kan bara konstatera att jag hade helt fel och missbedömde bolaget.

Så, jag kliver av och letar efter andra bättre bolag.

Kan avslutningsvis konstatera att bolaget förutom några facebook uppdateringar har inte kunnat skicka ut en enda PM om nya kunder/affärer osv, samt förundras över hur man kunde sätta de på börsen på kursen 27 och vilka som tecknade till den nivån.

Länk till rapporten, nedan så kan ni själva begrunda

https://www.cloudrepublic.com/sv/pressreleases/delarsrapport-for-cloudrepublic-ab-1-januari-30-september-2017/

Önskar bolaget och övriga aktieägare lycka till, jag stannar utanför.

Observera att jag själv inte längre är ägare i aktierna jag nämner ovan och är absolut jävig i alla mina bedömningar och hur jag tror om potentialen. All information i texten ovan kan vara behäftad med fel. Som läsare bör du själv kontrollera alla mina uppgifter och själv söka upp fakta. Jag vill inte rekommendera dig att varken köpa eller sälja aktier i någon av bolag jag nämner i texten ovan utan vill belysa möjligheterna som jag efter egen bedömning tror kunna vara möjliga för bolagen. Jag är varken analytiker eller har några expertkunskaper inom de områden som dessa bolag verkar inom. Du bör själv göra en grundlig analys innan du genomför en affär i någon av ovan nämnda bolag. Detta är varken en köp/sälj rekommendation.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?