Post entry

Combigene - välfylld kassa och betydande triggers som närmar sig

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Genterapi bolaget Combigene värderas i dagsläget fortfarande i nivå med likvida medel, en galen värdering som jag ser det med tanke på hur hett genterapi håller på att bli internationellt.

Jag blir inte klok på Combigenes (och i viss mån även Panion Animal Health) värdering i dagsläget. Combigene hade en kassa vid årsskiftet på över 30 MSEK samt därtill godkända ej utbetalda EU medel på ca 20 MSEK. Vi pratar ca 50 MSEK i kassa vilket motsvarar bolagsvärdet idag på ett ungefär vid en kurs på 1,20 SEK. Hur är detta möjligt? Var är värderingen av bolagets forskning, patent och läkemdelskandidat inom det allt hetare genterapi området?

Vill passa på att länka till den intervju/presentation som VD gjorde för någon månad sedan: https://tv.streamfabriken.com/2019-03-13-combigene

Combigene anger ju öppet här i presentationen att man kommer presentera ett par riktiga milstolpar under 2019, det gäller både val av CMO kontraktstillverkare och TOX studien i djur. Samt även potentiella nyheter frå samarbetet med partnern Catapult gällande produktionsprocessen för kandidaten CG01. Parallellt med detta kör ju Panion kliniska studier med CG01 på hundar i USA, tester vars utfall självklart är direkt påverkande för Combigene. Vi står alltså inför en rad triggers under 2019, och detta med en välfylld kassa i bagaget.

Genterapi klassas som ett av de mest heta områda inom läkemedelsindustrin just nu vilket även uppmärksammas i media, och inte minst i de uppköp vi sett den senaste tiden av Big Pharma. Även bolag i preklinisk fas (typ Combigene) spås en ökad chans/risk för uppköp, läs denna artikel: https://www.biostock.se/2019/04/allt-vanligare-med-stora-avtal-i-preklinisk-fas/

Combigene aktien uppvärderades nyligen av analysguiden till ny riktkurs 2,30 kr (bear scenario 1,50 kr och bull scenario på 6,50kr), länk till denna analys finns att tillgå här: https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-combigene-starkta-finanser

"Vi höjer det riskjusterade motiverade värdet i basscenariot något till 2,30 kronor (2,10) till följd av förändrade antaganden om möjliga licensvillkor och en högre dollarkurs"

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?