Post entry

Corline/Litium/Enorama Pharma/Plejd

Postade ett småbolagsinlägg för några månader sedan som berörde dessa fyra mikrobolag, på temat möjliga kursklättrare. Ett kvartal senare så har det visat sig bli rena bingon för ett av dem, Plejd. Kan det följas av flera kurssuccéer? Ja fullt möjligt. Inte minst Corline har presenterat riktigt skarpa nyheter på sistone.

Inlägget från september:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/corline-biomedical/spannande-fyrklover

Corline, bioteknik på First North

Enorama Pharma, läkemedel/medicinska tuggummin, First North

Litium, e-handelsplattform, Aktietorget

Plejd, internet of things/belysning, Aktietorget

Plejd har släppt den ena goda nyheter efter den andra och fått en flygande säljstart, och aktien har svarat på det därefter. Värderingen har kommit upp en del men samtidigt finns de nu på marknadens radar och inga nyheter kommer hädanefter att missas, och bolaget har indikerat en bra triggerlista.

Övriga bolagen har även släppt intressanta nyheter. Enorama Pharma drabbades förvisso av en försening tidigare och har haft lite nyhetsstiltje. Men senaste rapporten indikerade att bolaget nu snart är i fas igen och löst tekniska problem. Med 31 millar i börsvärde krävs inte mycket rimligen för att aktien ska kvickna till och förhoppningsvis kan nyhetsflödet bli tätare i vinter. Nya partneravtal möjliga, samt bioekvivalensstudie av första produkten beräknad på denna sida av årsskiftet. Det är bra triggers.

Litium rullar ut sin e-handelsplattform på starkt sätt, bl a tillsammans med Klarna, och välrenommerade kunder. Övergången till repetetiva intäkter sker fortlöpande vilket ger lite lägre intäkter initialt men förhoppningsvis allt större intäkter efterhand, och höga marginaler. Därför lovar det gott när rejäla omsättningsrekord sattes för Litiums kunder under Black Friday:

""LITIUM

Litiums e-handelskunder slog försäljningsrekord under Black Friday (Finwire)

2016-11-29 09:54

E-handelsplattformen Litiums e-handelskunder slog försäljningsrekord under Black Friday. Enligt statistik från DIBS ökade volymen i inköp på nätet med 21 procent och omsättningen med 59 procent. Bland Litiums kunder finns bland andra Teknikmagasinet och barn- och babybutiken Jollyroom. Det framgår av ett nyhetsbrev.""

Flera insiderköp har skett i Litium. Börsvärde 59 mkr. Det är svårt att räkna på Litium i detta skede när repetetiva intäktsmodellen tar vid, men trenden för bolaget ser klart bra ut. Aktien noterades under brexit-oron och handlas alltjämt under emissionskursen 10 kr.

Det bolag som ser allra mest intressant ut just nu är bioteknikbolaget Corline. Det känns som att bolaget är på väg in i hetluften på riktigt. Flera superstarka nyheter har presenterats som stärker bilden av ett riktigt kvalitetsbolag, även om risknivån är hög då det handlar om ett bioteknikbolag.

Häromdagen fick vi se följande:

http://www.corline.se/news-corline-biomedical-ab-renaparin-ger-bttre-njurfunktion-i-proof-of-priniciple-studie?nd=10

Ännu ett steg i rätt riktning för Renaparin, bolagets produkt för att förbättra utfallet vid njurtransplantation.

Och bara en vecka tidigare kom rena dundernyheten att Corline tilldelas hela 23 miljoner kr i anslag från EU-kommissionen. Ett av de största anslagen av denna sort som givits till ett svenskt Life Science-bolag. Det blir en tydlig positiv ekonomisk konsekvens såklart, motsvarande pengar i en nyemission hade tryckt ner aktien under flera månader, och det är också ett stort kvalitetserkännande för Corlines Renaparin-projekt. EU-kommissionen fokuserar enligt Corline på vilken potential produkten har och vilket behov Renaparin fyller.

http://www.corline.se/news-corline-biomedical-ab-erhller-ver-23-miljoner-sek-i-anslag-frn-eu-kommissionen?nd=10

Corline har ett börsvärde på 133 mkr. Aktien har således haft en bra utveckling under hösten, och i synnerhet de senaste två veckorna när nyheterna kommit. Känslan är dock ändå att aktien hållits tillbaka av en del säljare som tvingats kvar länge i aktien pga låg omsättning och nu tagit chansen. Men med nyheternas dignitet känns det som att det är nu det börjar.

I dessa Hansa Medical-tider kan uppvärderingarna bli stora när marknaden känner doften av framgång. Hansa är förstås en annan liga men deras framgång borde ge ringar på vattnet-effekt till ett bolag som Corline som ju har vissa beröringspunkter.

Erik Penser Bank har sedan tidigare en bevakning på Corline och en uppdragsanalys som är mycket bull Corlines forskningsportfölj. Motiverat värde har satt 4-5 ggr högre än dagens aktiekurs.

Inom bioteknik kan bakslagen stå och lura runt knuten. Det gäller att ha med sig. Men nu har det varit en riktigt fin nyhetstrend och kanske kan det komma att ge klart större genomslag i aktiekursen än vad som hittills skett, lilla uppvärderingen som redan skett till trots.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?