Post entry

Varför är det så spännande med dessa ofta hopplösa förhoppningsbolag?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag ser att bolag som Karo Bio och Epicept är överlägset mest anlitade bolag i portföljtävlingen. Varför kan man undra för bägge bolagens historik avskräcker. År ut och år in med ständiga löften (läs visioner) om genombrott som hela tiden skjuts på framtiden. Bolagen är många inom förhoppningsbolagsgebitet som för att ta några exempel Morphic, Guideline, Countermine, Sintercast, Tripep, Biosensor, Eurocine och Pilum. Samtliga är duktiga att måla upp en rosa skimrande framtid för att få in nytt kapital för överlevnad.

Visst något av ovanstående bolag kommer antagligen att lyckas men resten dö sotdöden. Men alla bolag har ju varit små i början och inte gått med vinst säger någon. Ja visst är det så men förväntningarna drivs enligt min mening upp för mycket för dessa bolag har gemensamt att de överdriver möjligheterna och underskattar svårigheterna. Det går aldrig som man planerat med en ny produkt utan det kommer alltid problem på vägen. Det ligger liksom i de här bolagens natur att vara överoptimistiska för att få in nytt kapital. Den VD med glappaste käften vinner och får in nytt kapital....;-)

Innan alla påhopp kommer av enögda Karobiare och Epiceptare så erkänner jag att jag inte är inläst på dessa bolags aktuella projekt. Jag har dock sett hur de misslyckats i åratal trots ständiga löften om genombrott...

Trots allt så önskar jag er lycka till med dessa bolag. Jag vill bara påminna om ovanstående att möjligheterna ofta överdrivs och svårigheterna underskattas.

Trevlig kväll

Mrs Market

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?