Post entry

Crunchfish - Snart redo för utrullning av Digital Cash teknologi i Indien.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ett företag i rätt position, med tidiga och strategiska patent, inom en gigantisk växande bransch med nya samarbeten runt hörnet.

Crunchfish är ett software-bolag och ett invecklat sådant. De har totalt 29 godkända patent inom 6 separata områden och totalt 10 patentansökningar som ännu inte blivit godkända.

Bolaget handlas i stunden till en kurs kring 18.5 kr till ett börsvärde kring 520M kronor varav den senaste analysen (2020-11-17) av Västra Hamnen Corporate Finance [1] gav ett rimligt värdeinterval kring 25.3 - 40.1 kr / aktie. Alltså en uppsida på 37 – 117 %. Jag misstänker dock att med den senaste tidens utveckling att denna siffra inom en snar framtid kommer uppvärderas rejält. Låt mig förklara hypen.

Kina håller i dagsläget på att rulla ut en digital version av sin valuta under namnet ’Digtial Yuan’. Detta har fått stora efterringar och den 25 Januari meddelade Reserve Bank of India (RBI) att de utreder om de ska utfärda en egen ’central bank digital currency’ (CBDC) och i så fall hur. [3] Det är ett slags race som dragit igång och många länder har, liksom Sverige startat utvecklingen [4,5] av deras versioner av 'e-kronan'.

Och med det så har Crunchfishs huvudsatsning inom Digital Cash (mot framförallt Indien) dragit i gång på riktigt. Bolaget har arbetat mot denna marknad i mer än ett år och sedan i somras har bolaget ingått partnerskap med 4 st bolag inom området. VD nämnde den 27 Januari 2021 att han tror ytterligare 6 st kommer adderas inom en 3-månaders period och att det bara kommer att gå allt snabbare framåt: ”It will go really quickly now!” - VD Joachim Samuelsson. 

Bolagets nästa steg är att bevisa sin teknologi i ett gediget Proof of concept med hela betalningskedjan involverad.

De 20 största ägarna äger totalt ca 70% av företaget och sitter hårt på dom, vilket betyder att det kan bli 'trångt i dörren' framåt.

Det finns hur mycket mer att nämna om bolaget, exempelvis vikten av det nya patentet som skickades in 2021-01-30. Men jag uppmanar att ni läser på resten själva.

För mer information se presentationen [2] hos Aktiespararna, läs Västra Hamnens analys [1], besök den nya hemsidan [6], gå in och kolla Crunchfishs Youtube-kanal [7] och kolla in Crunchfishs discord [8].

Full transparens, jag äger en aktier i Crunchfish och är därmed partisk.

Referenser:

 [1] https://www.crunchfish.com/wp-content/uploads/2020/12/Crunchfish_update_Q3_201117.pdf

[2] https://www.youtube.com/watch?v=25BAypTfizg

[3] https://www.india.com/business/india-soon-going-to-have-new-central-bank-digital-currency-as-rbi-explores-possibility-details-here-4359049/

[4] https://www.riksbank.se/sv/press-och-publicerat/nyheter-och-pressmeddelanden/nyheter/2019/riksbanken-upphandlar-leverantor-for-att-utveckla-forslag-pa-en-e-krona/

[5] https://www.crunchfish.com/the-role-of-the-swedish-state-in-digital-payments-a-3-part-webinar-series/

[6] https://www.crunchfish.com

[7] https://www.youtube.com/user/CrunchfishTouchless

[8] https://discord.gg/tYZuBGMAUv

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?