Post entry

Cybaero autoroterar nedåt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Cybaero meddelade marknaden i mitten av Juni att pengarna var slut i bolaget vid Juni månadsslut, den sista Juni meddelade bolaget igen att via restriktiva årgärder räcker pengarna Juli ut. Vilka åtgärder är det och hur stor är möjligheten till överlevnad?

Cybaero har under dess livstid aldrig genomfört en affär med en fungerande produkt som uppfyller kundens krav. 100 tals miljoner av aktieägarnas pengar har försvunnit och kvar återstår ett system där förhandlingar pågår med agenten i Kina att acceptera de utförda Factory Acceptance Test "as is" d v s på de punkterna specifikationen inte uppfylls sker en förhandling som kan mynna ut i prisavdrag, längre garanti eller helt enkelt ingen affär alls.

Informationen gällande FAT och förhandlingar pågår framkom på stämman av ordförande och Jan Alhgren styrelse medlem och Saabs gamla informations chef. Utfallet av förhandlingarna är min egen tolkning.

Vidare de restriktiva åtgärderna beror på betalningsinställningar enligt CFO Michael Smith som för övrig gav ett gott intryck på stämman.

Gällande fastställande av balans och resultat räkning hade närvarande aktieägare inget annat val än att fastställa den av revisorn bedömda felaktiga balans och resultaträkning annars var alternativet konkursansökan allt enligt CFO Michael Smith.

Även om tullen affären går igenom så skall Jolly samt AAC ha agent provision på affären samt förseningsavgifter där hade Cybaero reserverat ca 5 Msek och vidare skall de inställda betalningarna i Juni samt Juli ordnas så kanske blir det 30 miljoner netto över. Bolaget har idag en burn rate på 6.5 msek per månad och lägre än så för ett bolag som Cybaero var inte möjligt enligt Ordförande Michael Auberbach. I posten övriga kostnader var ca 4Msek för haverier av olika slag.

Detta innebär att Cybaero måste sälja minst 12-15 system årligen för att gå runt. Säljcykeln är enormt lång, 24-36 månader. Konklusionen är att det kommer behövas ett flertal kapital tillskott och affärer innan detta bolag kommer att bära sig.

Min bedömning är att Cybaero måste sälja minst ett 25 tal system för att ha en uthållig affär med eftermarknad och renomme på marknaden.

Givet historiken och det kaptial som behövs för att driva bolaget 12 månader framåt 78 miljoner samt upplupna skulder 10-15 miljoner innan betalningsinställningarna så är min rekommendation sälj.

Mitt eget innehav avyttrades efter stämman

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?