Post entry

CybAero obemannade helikoptrar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

CybAero 1,23 kr

Utvecklar och säljer obemannade helikoptrar och kringutrustning.

Bolaget är ett sk. förhoppningsföretag. Det har fin affärsidé men genererar ännu inte några pengar. Förlusten för 2010 beräknas bli ca 60 öre. Första halvåret var den 0,28 kr.

CybAero AB utvecklar och marknadsför luftburna, datorstyrda, obemannade farkoster som startar och landar vertikalt, så kallade VTOL UAV, enklare uttryckt förarlösa helikoptrar.

Inriktningen på verksamheten har förändrats under året, och nu sker en specialisering mot själva farkosten i stället för den tidigare dominerande systemansatsen.

CybAero avvecklar alla åtaganden i USA, för att få resurser att skapa fokus mot egen produkt och mot ingångna avtal med bland andra Indra.

CybAero har nyligen lagt fram förslag om en riktat emission för att stärka kassan.

Kursen har nyligen hoppat upp som en effekt av att ett samarbete med ett stort flygbolag, om en obemannad helekopter.

EADS är ett av världens största flygföretag, vilket kan anses som gynnsamt.

EADS tillverkar världskända produkter under varumärken som Airbus och Eurocopter.

Det finns få som analyserat CybAero, och därför råder viss osäkerhet beträffande värderingen.

Generellt gäller att utvecklingsarbete tar tid, och att det kommer att krävas att aktieägarna ställer upp med kapital under förhoppningsfasen. Den som köper aktien, måste vara medveten om att förlusterna förväntas fortsätta i oförminskad takt i ännu många år.

För ett och ett halvt år sedan, våren 2009, gav jag rådet att sälja. Kursen stod då i 0,68 kr. Det var ett dåligt råd.

www.redeye.se/medlemsanalys/28690

Jag köper själv inte förhoppningsföretag, utan inväntar till dess att de kan visa att det går att tjäna pengar på affärsidén.

Statistik visar att många av de mest lovande inovationerna, slutligen brukar köpas upp av något större bolag, och de trogna aktieägarna, som tillskjutit pengar under hela utvecklingstiden, sällan bli rika.

Givetvis kan jag ha fel ännu en gång.

Jag har inte tillräckligt noga satt mig in i företagets produkter, eller känner till styrelsen speciellt väl. Vanligen har den sistnämnda en mycket stor betydelse för framgången för företaget. CybAero har åtminstone kursmässigt visat sig vara ett fynd, hitills.

..

Källa:

www.privataaffarer.se/nyheter/Pressmeddelanden/pressmeddelande.xml

www.privataaffarer.se/nyheter/Pressmeddelanden/pressmeddelande.xml

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?