Post entry

Cyxone > 200% uppsida

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

80 miljoner i kassan, en kandidat på väg in i fas2b och snart fas1 snart avklarad för nästa. Kursen är rejält undertryckt och har enligt flera analysfirmor en uppsida på över 200%. De kommande 1-2 åren är fulladdade med starka kursdrivande triggers och inga synliga orosmoln på himlen. Läget att kliva in i Cyxone har helt enkelt aldrig sett bättre ut än just nu.

2019 har varit ett produktivt år för Cyxone. Företaget har fått ett riktigt genombrott och tagit steget från intressant läkemedelsbolag i tidig utvecklingsfas till att nu ha två kandidater i kliniska prövningar. Efter att planenligt tagit huvudkandidaten T20k för profylaktiskt behandling av multipel skleros (MS) in i och snart avklarad fas 1a&b med ideala resultat så är de nu redo för nästa stora steg. Innan detta år ringer ut kommer ansökan för omfattande fas 2b studier för nästa kandidat, Rabeximod, mot reumatism (RA) godkännas i ett flertal europeiska länder. Så fort ansökan är godkänd kommer en 24 veckors säkerhetsstudie starta och halvvägs in i den kan den kommande 24 veckors fas 2b studien påbörjas. Samtliga studier är med råge finansierade tack vare en mycket stark rörlig kassa på ca 80msek. Det är med andra ord just nu en mycket intensiv tid för bolaget där starka PM förväntas avlösa varandra på kort tid .

2019 från förhoppning till leverans 

2019 har som sagt varit ett mycket starkt år för Cyxone där flera viktiga milstolpar har uppnåtts. Efter att det prekliniska programmet för T20k avklarades med mycket goda resultat vid årsskiftet så har:

  1. Delpatent beviljats i USA för T20k 
  2. Fas1 för T20k genomförts med mycket goda resultat
  3. Dotterbolag bildats i Schweiz 
  4. Teamet stärkts för kliniska prövningar 
  5. Ansökan inlämnats för fas2b prövning av Rabeximod 
  6. Förberedelser för ansökan om särläkemedelstatus för Rabeximod utförts
  7. Kassan stärkts med 62 msek till ca 80msek totalt 

Ytterligare starka PM väntas i år och nästa år allteftersom de kliniska prövningarna fortskrider. 

Förväntade triggers kommande år

Vi väntar oss ett antal starka PM till innan årsskiftet angående:

  1. Godkänd fas2b ansökan Rabeximod
  2. Start säkerhetsstudieför Rabeximod 
  3. Start fas1b för T20k (oral administration)

När vi går över i 2020 förväntas fortsatt högt tempo och följande leveranser:

  1. Godkänd fas 1a & 1b för T20k 
  2. Resultat 12 & 24 veckors säkerhetsstudie Rabeximod 
  3. Start fas 2b Rabeximod
  4. Ansökan fas2 för T20k 

Dessutom har företaget ett uttalat mål att hitta licenspartner för båda kandidaterna redan nu, vilket skulle kunna leda till ett eller flera samarbetsavtal under 2020. 

Nuvärde-Riktkurs

Vad är då detta värt? Analysfirmorna First Berlin Equity Research och Mangold Insight satte tidigare i höstas riktkurser på 13.5 sek/aktie och 12.9 sek/aktie, respektive [1,2]. Dessa var baserade på fullt nyttjande av teckningsoption TO3 med inlösen i september 2019. Nu tecknades TO3 till 66% [3] och därför kan dessa riktkurser justeras upp till 15.1 sek/aktie och 14.5 sek/aktie vilket är en uppsida över 200% från dagens nivåer. Mangold Insight jämförde också Cyxones börsvärde med sk ”peers" i samma fas och dessa har ett snitt BV på 812msek vilket skulle motsvara en kurs på 16.5 sek/aktie. Summa summarum så är en riktkurs på 14.5-16.5 sek/aktie ett rimligt estimat och ett tydligt incitament för att investera i aktien.

Intresse och avtal 

Cyxone har själva kommenterat att intresset för deras kandidater är högt och att flertalet intressenter hör av sig till dem för ytterligare diskussioner. Målsättningen för företaget har hela tiden varit att ingå partnerskap för att ta kandidaterna vidare i kliniska prövningar. Anledning till att bilda ett dotterbolag i Schweiz är ju med stor sannolikhet kopplad till dessa diskussioner. VD kommenterade själv status angående intresse och avtal i novembers VD brev [4]:

”På Cyxone har vi alltid siktet inställt mot en internationell horisont och det gör mig därför extra glad när vi blir uppmärksammande i de större sammanhangen, vilket vi känt av det senaste. Jag vill även lyfta att vi vidare har fått bra gensvar från läkemedelsbolag och ett ökat intresse från investerare i Europa och USA, men detta är något jag inte kan gå in i detalj på mer just nu.”

Det är fritt fram till var och en att tolka men ett intresse bekräftas ju ganska klart.

Due Dilligance

För den dom inte är bekant med Cyxone rekommenderas följande fördjupande läsning [1-6]. Det rekommenderas varmt ta sig tid att läsa igenom analyser och uppdateringar för att skapa sin egen uppfattning och förhoppningsvis komma till samma slutsats att Cyxone är ett fantastiskt case med en mycket stor uppsida just runt hörnet. Den gravt undervärderade kursen och den digra triggerlistan har skapat ett fint läge för såväl den kortsiktige och långsiktige investeraren.

Referenser 

[1] https://cyxone.com/pressmeddelanden/?id=533A65DFF2E01A5A 

[2] https://cyxone.com/pressmeddelanden/?id=6F2744B6A73D758A

[3] https://cyxone.com/pressmeddelanden/?id=5AA2F9A0CB46BE0C 

[4] https://cyxone.com/nyhetsbrev-november-2019/

[5] https://www.biostock.se/?s=Cyxone

[6] https://cyxone.com/pressmeddelanden/

Disclaimer 

Jag äger själv aktier i Cyxone . Detta blogginlägg skall inte ses som rådgivning då den främst är till för att höja marknadens intresse för det valda bolaget. Jag råder alla att göra en kritiskt bedömning av denna blogg och göra en egen självständig analys av bolaget innan man köper aktier. All aktiehandel innebär en risk, som kan innebära större förluster än intäkter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?