Post entry

Cyxone+Rabeximod = fortsatt framgång

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Cyxone har förvärvat Rabeximod. En substans som redan har visat mycket i forskningsstadiet. Av texten kommer framgå varför vi inte hört om den förrän nu, och jag hoppas också att det kommer framstå som klarare än vad det verkar ha gjort hittils vilket tillskott till ett bolag som redan sitter på en otroligt intressant substans: T20K, som med en lyckad fas I- prövning nästa år, enligt min (och VD:ns) mening ligger otroligt bra till för ett fint licensavtal för den substansen. Och nu har de alltså en substans till som kommit mycket längre i fas-prövningarna.

Från Biostock Live med Kjell Stenberg - Cyxone kommer denna länk:

"https://youtu.be/BMsinCN31uw"

Jag har inte tittat på presentationen eftersom jag hörde honom för bara några dagar sedan. Hör någon något av intresse får de gärna upplysa mig.

Däremot tittar jag på intervjun som börjar 36.30 in. Där tyckte jag mig höra en hel del intressanta saker. Lyssna förstås på hela intervjun. Jag skriver ner några tidpunkter där det kommer information jag själv reagerar på:

37.30- "NÄR patentet (EU) är godkänt. Verkar inte så orolig och USA har ju redan godkänt det. Europapatent. Känns rätt givet att det kommer, enligt mig.

Mellan 38-39.55- allmänt om T20K:s överraskande bra egenskaper

Mellan 39.55-41.10- allmänt om den lyckträff det var att förvärva Rabeximod.

41.10-mycket intressant om möjligheten att göra Rab-studien till en fas-III, förutsatt att svenska Läkemedelsverket godkänner idén.

42-skalfördelar och det "kändisskap" och de fördelar det innebär att ha två substanser mot autoimmuna sjukdomar. Som han utrycker det: "vi kan bli kända i pharmavärlden för att ha en portfölj inom autoimmunitet, vilket inte är speciellt vanligt. Detär så svårt att man kan inte få någon portfölj."Men Cyxone kunde och har nu en portfölj. Som han är inne på är det i sig ett icke obetydligt värde i det.

44.05-Kanske det mest intressanta av allt, när han pratar om investerare och hur större fonder med mycket pengar resonerar . Som exempel nämns att en fas-II per definition, som det verkar, alltid är mer intressant för dem än pre-klinik, hur lovande den är, och här kommer då Rabeximod in i bilden. Jag är ingen expert så jag hade ingen direkt uppfattning överhuvudtaget. Den okunskapen delar jag nog med de flesta, men när Kjell fortsätter och berättar att han reser mycket för att prata med potentiella investerare nämner han dels att det är bättre än väntat och kopplar det intresset till Rabeximod beror det då rimligen på att de större fonder jag tror han prioriterar att möta som vill investera mycket pengar och då vill de att det ska vara konkret och dataunderstött, och eftersom Rabeximod är väl understött från tidig forskning till fas II understryker han att det är mycket lättare att sälja till den sortens fond vi pratar om här än ett prekliniskt projekt.

När han säger att intresset är bättre än väntat är det min helt personliga läsning, på och mellan raderna att om den fortsätta utvecklingen av Rabeximod går enligt plan, och jag känner inte till att det varit några problem hittills, då verkar det som att det finns flera institutionella investerare/fonder som kan tänka sig att lägga rejäla summor på att slåss om substansen.

Den okunskap jag uttryckte förut delas nog av väldigt många. Min erfarenhet är trots allt att marknaden kommer ikapp när bra grejer dyker upp.

Jag brukar säga att vissa företag, och i de fall jag syftar på när jag säger det är det nästan uteslutande läkemedelsbolag utan produkt: Läkemedelsutvecklingsbolag är i princip värda 0 kr. De har ingen produkt och inga intäkter.

Därför tycker jag det är mer än tröttsamt att på internets bloggar se ändlösa debatter om hur skandalöst lågt Alzinova är värderat samtidigt som någon tycker det är skrattretande att någon kan tänka sig att lägga, vad det nu är, på A1M Pharma. Och det kan utvecklas till infekterade och långvariga krig, vilket om man som jag menar att de alla värda 0 kr, tills de lyckas dra sin substans förbi alla hinder och få ut en medicin på marknaden. I princip gäller det även bolag som lyckas få till avtal under processen för skiter det sig i en senare fas, medlet kan inte godkännas kommer ingen lägga mer än 0 kr på en sån substans hur bra det än kan ha sett ut tidigare. De bolagen kan iochförsig möjligen sitta på lite pengar.

Men jag är inte dum i huvudet (tror jag. Hoppas jag det? Det vete fan). Priset sätts inte fullt ut med utgångspunkt i nuet utan vad som kan hända framöver.

Och plågade läsare, nu kommer poängen, jag lovar: ska man leka den leken: vad ett läkemedelsbolag utan produkt har för potential och hur lyckad deras forskning verkar vara, så tycker jag att poletten som Rabeximod utgör och sominte föll ner i mitt eget fall, till en början, inte heller har fallit ner hos marknaden, men, och det är förstås ett avgörande men, går allt som planerat (eller bättre) fortsättningsvis, bör marknaden komma ikapp.

Jag kan också nämna att herr Stenberg tackar aktieägarna för att de hållit handeln i aktien i sådan grad att det gör hans jobb att sälja in en investering i Cyxone lättare.

Och han avslutar med att berätta att en lyckad fas I-studie: god effekt och frånvaro av biverkningar - kommer vara ett stort försäljnjngsargument i licensdiskussioner eftersom alla konkurrerande preparat har allt från stora till förfärliga till - rent ut sagt - livsförkortande biverkningar.

Det var intervjun sammanfattad. Titta gärna på presentationen, som sagt.

För att ge en förklaring/bild av bakgrunden och syftet med förvärvet av Rabeximod länkar också till Cyxones hemsida där de i stor detalj förklarar motiven och där det också tydligt framgår att man gått ut och förvärvat första bästa bolag eller en lottsedel, utan att förvärvet är gjort med 100%-ig medvetenhet om att man och också haft en 100%-ig strategisk medvetenhet.

Ett exempel på dels Kjells allmänna kompetens men i detta fall också specifika kompetens och kunskap om vad man förvärvat och också vad man tror sig kunna göra med substansen är att Kjell Stenberg följt utvecklingen av Rabeximod i över ett decennium. Det är ingen vild gissning att just det faktumet var en orsak till att Cyxone överhuvudtaget kunde förvärva substansen.

"http://investor.cyxone.com/pressmeddelanden/cyxone-undertecknar-forvarvsavtal-av-lakemedelskandidat-i-fa-59166"

Jag väljer också att länka till ett blogginlägg som jag tycker är ganska upplysande om vad Rabeximods betydelse är för Cyxone, nu och framgent.

Jag tycker alltså detta men en disclaimer är ändå på sin plats.

1. För det första ger jag inga köpråd. Det får vara upp till var en att avgöra aktier de vill köpa

2. Bloggförfattaren hävdar, vill jag minnas att han fått siffrorna han utgår ifrån från officiellt Cyxone-håll. Jag har ingen anledning att misstro det, men poängterar ändå att jag inte faktakollat så de får liksom alla andra siffror, både de som berör saker som redan inträffat och framåtblickande riktkurser, satta av författaren, stå för för författaren själv. 

Jag kan däremot verifiera att den studie som gjorts av OxyPharmas tillgångsportfölj, utförd av det oberoende bolaget 'Venture Valuations' från Zürich verkligen ägt rum för författaren har citerat materialet från Cyxones egen hemsida. Ni kan läsa det i länken ovan från Cyxones hemsida, vill jag minnas.

Min personliga åsikt är att även den studien, och det bloggförfattaren nämner i början, om den personliga relation Kjell Stenberg tycks ha haft med OxyPharmas dåvarande storägare visar hur avgörande Kjell Stenbergs person har varit för att man ska ha kunnat förvärva en såpass lovande substans till vad som nästan objektivt får betraktas som en ganska billig penning. Det är, som sagt, min personliga åsikt, och även bloggförfattarens, tror jag.

Mvh/Max Dahl (själv aktieägare i Cyxone)

Här kommer blogg-inlägget

"https://www.redeye.se/arena/posts/cyxones-nya-substans-rabeximod-vad-aer-den-vaerd"

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?