Post entry

Toadman Interactive: Rapportdags, Fet pipeline. Uppvärdering på G?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Kommer bli en spännande Q3 rapport den 26 november där Petrol Advertising borde stå för en markant ökning på omsättningen. Petrol hade en omsättning på 164 mSEK och gjorde vinst på 23 mSEK EBIT under 2018. I jämförelse med Toadmans omsättning på 73 mSEK och 14 mSEK EBIT under 2018. Ger detta en fingervisning på den imponerande tillväxten som bör förväntas i kommande rapport. Redeye kommer dessutom släppa en analys efter rapporten samt Erik Penser Bank ger sin syn på rapporten. Erik Penser gav tidigare ett motiverat värde mellan 21 - 23 kr, (+35%) så fin nivå att fylla på extra på nu inför rapporten när vi står i ca 17 kr. Jag har också summerat ihop triggers som ligger i närtid.

Kommande Triggers i närtid:

Trigger 26 November - Q3 Rapport

Toadman presenterar deras rapport den 26 November med nya finansiella siffror från senaste förvärvet av Petrol Advertising. Omsättningen bör öka markant i denna rapport då Petrol har en årsomsättning på ca 164 Mkr / år. 

Trigger Ny Första Analys från Redeye efter Q3 Rapporten

https://toadmaninteractive.com/ovrigt-pressmeddelande/redeye-paborjar-aktieanalys-av-toadman-interactive-ab-publ-3465441/

Uppdaterad Analys från Erik Penser Bank efter Q3 Rapporten

Erik Penser gav tidigare ett motiverat värde mellan 21-23 kr.

https://epaccess.penser.se/analys/en-stabilt-kvartal-men-fokus-ligger-pa-h219/

Trigger Närsomhelst

Toadman har tecknat en överenskommelse med världens största spelbolag tidigare i år. Första milstolpen kommer att generera ca 10 Mkr till Toadman och skulle projektet slutföras förväntas det inbringa 150-200 Mkr de kommande två åren. 

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2019/06/17/toadman-interactive-ab-toadman-har-fatt-stororder-av-ett-av-varldens-storsta-spelbolag.html

Trigger Q4 (Nov-Dec)

Kommande Speluppdateringar att invänta mer info kring:

  • Westmark Manor
  • Osiris
  • Projekt Anubis

Trigger Q1 2020

Kommande Speluppdateringar att invänta mer info kring:

  • Block N Load
  • 83
  • Projekt I.G.I

Här ser ni hur bolagets tillväxtgraf ser ut kvartalsvis:

Source: Erik Penserbank analys

Kommentar:

Efter att man ser hur Erik Penser bank räknar och den spännande pipeline som bolaget har med spelreleaser så kommer slutet på 2019 fyllas av stora förväntningar för 2020 där många av spelen kommer släppas. Bolaget har ett lågt PE idag mot vad andra bolag handlas på så finns stor risk för uppvärdering då det är väldigt låg free float när majoriteten av aktierna sitter på ledningen i lock ups.

Företagspresentation:

https://www.youtube.com/watch?v=Yfs17Nf1wUY

Disclaimer. Jag äger själv aktier i Toadman Interactive AB.[Detta blogginlägg skall inte ses som rådgivning då den främst är till för att höja marknadens intresse för det valda bolaget. Jag råder alla att göra en kritiskt bedömning av denna blogg och göra en egen självständig analys av bolaget innan man köper aktier. Källorna kan inte garanteras vara korrekta. All aktiehandel innebär en risk, som kan innebära större förluster än intäkter.]

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?