Post entry

De bygger en möjlig miljardvärdering i regionen där medelklassen växer snabbast i världen (Fram Skandinavien, analys, uppdateiring)

Idag kom det första pressmeddelandet i vad som lär bli en lång serie av nyheter från bolaget. Entreprenörer som levererar är fundamenta för långsiktiga investerare. Entreprenörer som redan bevisat sig om och om igen, och fortsätter att leverera är mumma för alla som vill se sina pengar växa starkt över tid. Idag släppte alltså Fram Skandinavien en nyhetsrelease (länk nedan) som visar att de håller vad de lovade under IPO-lanseringen i oktober, och att de vet vad de gör, och att de gör det med den energi som behövs. Fram Skandinavien består av ett seniort team av kreativa doers i en tillväxtregion där ekonomin för länder som Vietnam, Singapore, Sri Lanka, Thailand etc under 2018 och 2019 spås att fortsätta växa starkt med en explosion av ny medelklass och en ännu större plusökning av internetanvändande (Sydostasien).

Idag kom detta pressmeddelande: https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2017/11/30/fram-fram-investeringskommittn-i-fram-har-fattat-investeringsbeslut-om-att-starta-en-online-marketplace-for-forsakring-finansiella-konsumentprodukter-i-fjarde-kvartalet-av-2017.html

Läs och jämför med vad som marknadsfördes i IPO-memorandumet från oktober på samma webbsida: https://investors.wearefram.com Snacka om att vara snabba och att hålla utlovad tidsplan. Alltid lika imponerande när proffs som inte går hem klockan 17 driver bolag, se bara hur de uttalar sig och vad de prioriterar och hur högt ribban lagts (Man jämför med miljardvärderade brittiska marknadsledaren!):

Investeringskommittén i Fram^ har fattat investeringsbeslut om att starta en online marketplace för försäkring & finansiella konsumentprodukter i fjärde kvartalet av 2017

2017-11-30 09:20

INVESTERINGSKOMMITTN I FRAM^ HAR FATTAT INVESTERINGSBESLUT OM ATT STARTA EN ONLINE MARKETPLACE FÖR FÖRSÄKRING & FINANSIELLA KONSUMENTPRODUKTER I FJÄRDE KVARTALET AV 2017

FRAM SKANDINAVIEN AB ("Fram^" eller "Bolaget") inleder arbetet med att bygga en online marketplace i Vietnam som kommer att förmedla främst försäkrings- och finansiella produkter riktade mot konsumenter. Affärsmodellen uppfyller de strikta kriterier som investeringskommittn upprättat och blir efter förvärvet av Carmudi Vietnam Fram^s andra investering under fjärde kvartalet.

Den nya verksamheten kommer att ha ett moderbolag i Sverige som nu är i process att stiftas. Det operativa dotterbolaget i Vietnam förväntas bildas inom två månader. Verksamheten börjar emellertid byggas som en omedelbar följd av dagens beslut inom ramen för Fram^ tills de nya bolagen är på plats.

Investeringskommittn i Fram^ tittar på en rad faktorer som en del av beslutsunderlaget där skalbarhet, lönsamhet samt expansionspotential är några av nyckelparametrarna. Den affärsmodell som nu initieras är extra intressant på just dessa parametrar då den kan expanderas vidare i Fram^s nyckelmarknader, även utanför Vietnam.

Inför investeringsbeslutet tas även relevanta "peers" in i analysen där modellens kortsiktiga och långsiktiga potential kan empiriskt bekräftas. Den mest relevanta jämförelsen är brittiska moneysupermarket.com (listat på London Stock Exchange med ett bolagsvärde om ca. 1,7 miljarder brittiska pund). Relevanta svenska "peers" är Insplanet (bolagsvärde om ca. 150 MSEK) och Compricer.se.

"Vad som är extra attraktivt med den här affärsmodellen, förutom de rent kommersiella aspekterna, är att vi kan bidra till att markant öka pristransparansen, spara miljontals kronor för konsumenter samt ha förmånen att förmedla enkla men nödvändiga försäkrings- och finansprodukter till förstagångsköpare i våra marknader.", säger Max Bergman, VD för Fram^.

SUMMERING och ANALYS:

Fram Skandinavien genomsnittar nu 1 pressmeddelande varannan vecka. Kan detta bli den nyhetstätaste nynoteringen på börsen? Det ser onekligen ut så. Med en plan att lansera och starta 10 digitala bolag inom 1 år (hur många triggers lär det inte dyka upp från dessa startups vid varje ny milstolpe som uppnås?), och med en IT-konsultverksamhet som blomstrar och som lär ge många nya kundavtal med egna pressreleaser, så vågar jag betta på att Fram bokstavligen kommer att spotta ut nyheter. Det gillas av alla aktieägare. Aktieägare som för övrigt ser ut att vägra sälja utan markerar att de gått långa och trygga genom att varken prata om aktien eller sälja av vid uppgång. Man kan inte låta bli att undra vad som händer när antal aktieägare ökar ännu mer och en del av dem börjar sprida snack om aktien i alla olika kanaler som Twitter och forum/grupper i Facebook och Discord? Min poäng är att aktien går under radarn just nu, vilket är ett känt fenomen som oftast leder till stora kursuppgångar när fler får upp ögonen för aktien, marknaden, affärsidén och bolaget.

Jag är med, jag är lång, och om du vill med är det nog dags att kika på hur få aktier som finns kvar i omlopp (freefloaten). Och ja, du kan se detta inlägg som en köprek och ett aktietips. Hög rewardchans alltså, men självklart även risk (annars vore detta inte en börsnoterad aktie). Läs på, ta eget beslut.

Kort om Fram^

Fram^ bedriver verksamhet inom två affärsområden - företagsbyggande inom ramen för affärsområdet Venture Building samt IT-utveckling inom ramen för affärsområdet Standing Teams. Ledningsgrupp och styrelse i Fram^ har över 60 års gemensam erfarenhet av bolagsbyggande och investeringar, framförallt i tillväxtmarknader. Bolagsledningens samlade erfarenheter från globala och regionala ledare som Kinnevik, Cevian Capital, McKinsey, Rocket Internet, Ericsson, Lazada och Bima utgör en mångfacetterad och nödvändig grund för att framgångsrikt bygga bolag i tillväxtmarknader. Bolagets goda tillgång till stark digital expertis inom affärsområdet Standing Teams samt ovan nämnda erfarenheter och kompetenser hos Bolagets styrelse och ledningsgrupp utgör en symbiotisk plattform där Fram^s två affärsområden kan ta hävstång på varandra för att driva på koncernens fortsatta snabba tillväx

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?