Post entry

Del 2/ Lumito lanseras på miljardmarknad Q1 2020!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Del 2/ Lumito lanseras på miljardmarknad Q1 2020!

Del 2/ Lumito lanseras på miljardmarknad Q1 2020!

Det finns nog ingen som har missat Lumitos framfart på börsen de senaste veckorna. Vi har kommit något närmare lansering sen min senaste redeye analys om Lumito. I del 1 så kan man hitta det mesta om bolaget så det finns ingen anledning att gå igenom allt detta igen.

För er som missat del 1 så finns det en länk här så att ni kan läsa den först:

https://www.redeye.se/arena/posts/lumito-lanseras-paa-miljardmarknad-q1-2020

I denna delen så ska vi koncentrera oss på hur Lumitos utveckling kommer att se ut efter lanseringen Q1 2020. Jag utgår ifrån att det som bolaget förmedlat till marknaden kommer att gå enligt plan.

Jag hoppas att vi kommer få vara med på hela resan med Lumito, men även om det skulle komma ett bud på bolaget så måste eventuell budgivare räkna in potentiella marknadsandelar innan man lämnar bud på bolaget.

Nedanför finns källa för marknaden gällande vävnadsdiagnostik.

Källa: https://www.alliedmarketresearch.com/digital-pathology-market

Här kommer min uträkning gällande Lumitos potential att penetrera marknaden de kommande åren. Skulle man få in en partner med ett världsomspännande nätverk så kan man ta över 10% av marknaden inom 2 år.

Antal aktier: 74.940.000 st (Inkluderar utspädning efter TO2 inlösen)

Antagen bruttomarginal: 60%

Börsvärde = Bruttoresultat x 50 (Baserat på andra liknande bolag, förhållande mellan bruttoresultat och börsvärde)

Marknadsökning i % per år : 9,5%  

Disclaimer: Jag äger själv aktier i bolaget. Analysen skall enbart betraktas som information och inte som köprekommendation. Före en eventuell investering ges rådet att inhämta egen information. All handel med aktier medför risk, beslut sker på eget ansvar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?