Post entry

Den som vågar vinner

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

När det är oroliga tider är det de som vågar som vinner vilket nu återigen är på väg att visa sig. Det gäller verkligen att våga köpa aktier på utbombade dagar då det ofta blir hissen åt endera hållet kommande dag.

Själv var jag lite tidig och köpte PEAB i torsdags lockad av ett dramatiskt fall under den senaste veckan i kombination med att det var en av börsens sämsta aktier på 10 och 20-dagars horisont. Kom in på 168 men hade det tungt när aktien var nere under 155 i fredags. Vågade handla kortsiktigt över dagen under fredagen med framgång har börjat sälja ut torsdagspositionen med god vinst idag. Jag kom också in i BE Group lite tidigt strax under 80 i torsdags. Den bör ha mer att ge från nuvarande nivå 78 kr, förväntar mig en rekyl upp till närmre 85 kr. Jag har också köpt lite ÅF idag till omkring 155 kronor och spelar på en uppåtrekyl även där till omkring 165.

Nu har sannolikt den värsta paniken lagt sig så den som inte köpte när det var panik i fredags kan lika gärna ha en något avvaktande inställning. Leta gärna aktier där återhämtningen inte varit tillräckligt. Två exempel är BE Group och ÅF.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?