Post entry

Diamyd: Fantastiska resultat i FAS studie "Redigerad"

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det gamla diabetesvaccin företaget börsnoterades återigen i en ny form. Syftet var att bekräfta resultat från djurmodeller. Där deras Diabetes 1 vaccin testas i flera FAS studier.

I Februari i år kom initiala resultat som måste betecknas som uppseende väckande. Ändå var kursreaktionen obefintlig.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2015/02/02/diamyd-medical-ab-nya-analyser-av-internationell-diabetesexpertis-ger-starkt-stod-for-diabetesvaccinet-diamyd.html

Igår kom följande att resultat från en av fem pågående FAS studier ska presenteras på en av världens största Diabeteskonferenser.

http://news.cision.com/se/diamyd-medical-ab/r/immunologiska-resultat-fran-studie-med-diabetesvaccinet-diamyd--presenteras-i-april,c9744412

"Diamyd Medical (Nasdaq Stockholm First North, DMYD B) meddelar att immunologiska resultat från DIABGAD, en av fem pågående studier med diabetesvaccinet Diamyd®, kommer att presenteras vid en internationell diabeteskongress (IDS) som hålls i München den 12-16 april 2015."

Hela teamet bakom Diamyd åker ner och presenterar resultaten offentligt. Det är väl rätt osannolikt att man slår på stora trumman och visar negativa eller dåliga resultat. Man kan med god sannolikhet anta att rätt bra nyheter presenteras offentligt. Så resonerade aktiemarknaden och det var själva triggern bakom Diamyds stora uppgång i Tisdags.

En eller flera framgångsrika FAS studier i Diamyds diabetesvaccin framöver kan innebära en enorm uppvärdering.

Dagens Industri skrev så här igår:

http://www.di.se/artiklar/2015/3/24/borsraketen-har-stigit-med-over-120-procent/

"

Uppgången kommer efter att bolaget meddelat att nya resultat från en av fem pågående studier av bolagets diabetesvaccin kommer att presenteras vid en kongress i mitten av april.

Resultaten är ännu inte analyserade men i samma pressmeddelande skriver bolaget också att en tidigare studie som nu analyserats visat att vaccinets är effektivt med en sannolikhet på 97 procent.

Kan samma resultat replikeras i den studie som presenteras i april betyder det att bolaget är ett steg närmare att introducera vaccinet på marknaden.

”Den potentiella marknaden uppskattas till flera miljarder dollar per år”, skriver Diamyd i pressmeddelandet.

"

Om bra resultat presenteras i Munchen kliver Diamyd återigen in i en miljardmarknad med ett färdigt preparat med full kraft denna gången. Således även i aktiekursen.

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?