Post entry

Diamyd inför uppvärdering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Diamyd är ett turn around bolag. Det är ett nytt bolag med ett gammalt vaccin mot Diabetes 1. Det initiala forskningsbolaget som testade Diamyd i FAS III kraschade när resultaten inte var lovande. Men nya rön visar det omvända.

Diamyd Medical är ett nytt bolag med rättigheterna till det gamla Vaccinet som testades negativt i en stor FAS III studie för flera år sedan.

I och med nystarten av Diamyd har nya data inkommit som visar att Diamyd har troligen en effekt på Diabetes 1 i kombination med andra läkemedel. Eller om det ges direkt in i lymfkörteln.

Under 2014 har massa saker hänt i företaget och bolagets professorer har börjat ta en mer framträdande position.

Diamyd är troligen den bästa FAS III läkemedlels kandidaten som finns just nu mot Diabetes 1.

Därför har flera studier dragits igång för att bekräfta att Diamyd fungerar bättre än i senaste FAS III studien ihop med andra preparat.

Studie med vuxna där man testar Diamyd i Lymfkörteln. Startades i höst.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2014/09/12/diamyd-medical-ab-nytt-satt-att-ge-diamyd-testas-i-vuxna-med-typ-1-diabetes.html

Studie på Barn vid tiotaet olika barnkliniker i Sverige.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2014/06/09/diamyd-medical-ab-alla-deltagare-inkluderade-i-klinisk-studie-med-diamyd-medicals-diabetesvaccin.html

En till pågående studie.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2014/06/09/diamyd-medical-ab-alla-deltagare-inkluderade-i-klinisk-studie-med-diamyd-medicals-diabetesvaccin.html

Ännu en studie planeras eftersom forskare vid UCLA har sett i prekliniska tester att DIAMYD botar Diabetes 1 i kombination med annan medicin. En fas 1 studie ska genomföras.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2014/09/02/diamyd-medical-ab-diamyd-licensierad-metod-botar-diabetes-i-preklinisk-modell.html

Det finns indikationer på att den stora FAS III studien som gjordes på Diamyd trots allt visar bra effekt.

"Professor Ludvigssons forskargrupp fortsätter också arbetet med att analysera det omfattande material som samlades in i den europeiska fas III-studien och en tidigare svensk fas II-studie. Det arbetet har hittills resulterat i tre doktorsavhandlingar och många vetenskapliga artiklar. I december 2013 publicerade gruppen en vetenskaplig artikel avseende en analys av resultat från 148 svenska barn och ungdomar med typ 1-diabetes som deltagit i de tidigare studierna med Diamyd®, där författarnas slutsats är att behandling med två doser av det GAD-baserade diabetesvaccinet är säkert och att det i jämförelse med placebo bevarar insulinproduktionen 30 månader efter behandling (GAD-treatment of children and adolescents with recent-onset Type 1 diabetes preserves residual insulin secretion after 30?months, Diabetes Metab Res Rev. 2013 Dec 3. Epub ahead of print). Se följande länk för en summering av artikeln: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24302596.

"

Diamyd satsar också på ökad kommersialisering av sitt diabetes vaccin. De bekräftar också att de möts av ökat intresse från andra aktörer.

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2014/08/12/diamyd-medical-ab-diamyd-medical-okar-fokus-pa-business-development.html

Det finns mycket mer att läsa. I början av 2015 kommer de första resultaten komma från alla studier där Diamyd testas i olika former.

Om Diamyd visar sig vara ett fungerande vaccin mot Diabetes 1 ihop med annan vanlig medicin väntar en dramatisk uppvärdering.

Värdet på bra resultat i framtida studier och potentialen borde uppvärdera aktien kraftigt. Som det är nu har bolaget helt fallit i glömska medan aktier som WNT, NVP och Kancera tokhaussas och får fantasi värderingar. Medan Diamyd som verklighen har något konkret dras med en väldigt låg värdering.

Diamyd testat nu i 3-4 stora vetenskapliga studier. En till är under planering. Toppforskare som inte tillhör företaget bekräftar att Diamyd troligen fungerar mot Diabetes 1 på lite annat sätt än tidigare i FAS III testet. Företaget bekräftar ökat kommersiellt intresse.

Börsvärdet är mycket låga 94 miljoner!

Är det rimligt? Ett Diabetes 1 medecin. En av värdlens vanligaste vuxen och barnsjukdomar. DIAMYD är kanske det bästa diabetes vaccinet i världen.

Hoppas att poletten har trillat ner nu.

Aktien ska upp och det med råge!

/Bjaen

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?