Post entry

Diamyd kan se framåt igen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Diamyd har backat på börsen sedan i maj då den snabbt föll över 80%. Nu, med en exceptionellt låg kurs, de svåraste besluten tagna, ett begynnande positivt nyhetsflöde och visst återköp från tidigare storägaren Bertil Lindqvist följt av en konvertibelomvandling i expansiva PSC och en rapport som bekräftar stabila finanser är det läge att ackumulera aktien. Nu, efter en svår period kan bolaget åter börja se framåt igen!

Snillrik leverans till rätt plats har stora fördelarInnan aktien åter handlas i intervallet 15-20 kr är det läge att utnyttja den överreaktion som fått kursen att handlas med extrem rabatt relativt: stark kassa om 14,9 kr per 31 maj, värden i PSC/Mercodia ca 3 kr och Diamyd Incs forskning lågt räknat 14 kr samt övriga värden inom GAD, Parkinsons och en serie möjligheter till framtida vinstgivande preparat.

Ännu krävs mer för att anpassa kostymen, arbetet med att omstrukturera och bestämma bolagets framtida strategi pågår för fullt, men bolaget har uppvisat stort mod i sin strategiska omläggning och redan resolut fattat flera svåra om än nödvändiga beslut som får kostnaderna att trenda nedåt medan stor potential bibehålls. Oddsen har således på kort tid åter vänts i fördel för ett Diamyd som har goda förutsättningar att snabbt resa sig ur askan. Marknaden åsätter stor rabatt på bolag där det finns nyemissionsrisk. Denna risk finns i nuläget inte utan finanserna är tvärsom så starka relativt verksamhet att det istället finns förutsättningar för en återbetalning till aktieägarna med stort symbolvärde via inlösen av aktier, vilket skulle gynna de flesta ägare. Så med låg finansiell risk, ett positivt nyhetsflöde och en extremt låg värdering borde Diamyd idag vara en intressantare placering än efter det tråkiga beskedet att Fas III inte var signifikant. Nu, efter en svår period kan bolaget börja se framåt igen!

Det pågår spännande och mycket lovande studier inom smärta (NP2) och gott hopp finns om att NG2 GAD mot diabetesneurologiska smärtor snart kan komma igång 2011. Bägge är snabba studier som potentiellt kan öppna ett nytt terapiområde med stor potential. Viss externt finansierad preventiv forskning fortsätter med GAD. Vid positiva resultat från NP2 kan bolaget förmodligen snabbt nå ett samarbetsavtal eftersom de redan haft kontakter med intresserade läkemedelsbolag. Dvs om ett år kan bolaget vara i planeringsfas för en blockbuster fas III inom smärta samtidigt som de de driver ett annat blockbuster fas II-projekt och förhandlar om ett partnerskap som kan ge stor upfront och bära hela kostnden för fas III. Idag finns studieunderlag som ger skäl att se en sådant framtidsscenario och redan om ett ca ett halvår kring årsskiftet vet vi om en validering av NP2 Enkefalin stärkt hela NTDDS-plattformens kommersiella framtidsperspektiv, för det handlar efter att de etablerat ”proof of principle” för plattformen som sådan om att snabbt kunna rulla ut ytterligare smärtstillande preparat och därefter andra läkemedelskandidater som uppvisat signifikanta resultat i preklinisk forskning.

Redan nån gång kommande halvår tror jag kursen vara %uellt skyhögt över dagens sanslöst låga värdering (11kr). Kursen kan dubbla och ändå handlas med kraftig rabatt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?