Post entry

Diamyd win/win-läge via cashklipp

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Om inte förr så efter att NP2 utlicensierats, om fas II går bra, bör en större summa, kanske runt 300 Mkr, kunna skiftas ut till aktieägarna. Nu kan det vara en god chansning gå in i bolaget om som jag tror det ingår i Diamyds kommande strategi utskiftning av del av alltför stora kassan, vilket kan ske antingen 1. efter misslyckad NP2 Fas II eller 2. är möjligt med i storlek 10 kr aktie efter partneravtal / upfront vid positivt utfall av NP2 studien. I detta scenario är den som köper nu vinnare i bägge fall (win/win). Kassan ca 12 kr aktie i slutet av året när Fas II NP2 ska synas.

Det är nu 65-70% upp till kassavärdet om nuvarande kassa delas ut, och ca 45% upp till kassavärdet om den delas ut efter ett misslyckats fas II NP2 i slutet av året dvs då kassan står i ca 12 kr per aktie. Märk väl, det handlar endast om kassavärdet!

Kassans storlek är/var relaterad till diabetesdelen av bolaget som nu är minimal, och i förhållande till NTDDS är den eller kommer att vara allt för stor. Det finns ingen anledning att Diamyd i nuläget köper in nya riskabla projekt (kan aktieägarna göra själva). Och det behövs heller inte för i NTDDS har Diamyd redan allt som behövs i en bred spetsforskning med prekliniskt förberedd pipeline för preparat under många år. Därför kommer det förhoppningsvis att ingå i Diamyds kommande planer att genomföra en större utskiftning (300 Mkr /10 kr / aktie) till aktieägarna. God skäl finns för att även storägarna är intresserade av den saken.

Vill man se Diamyd som en lott så är det i nuläget en lott med GOD vinstchans dvs att köpa in sig i kassan långt under kassans värde och få resten av stora värden i bolaget gratis.

Notera att bara kassan är värd mycket mer men sen är företagsägande i PSC och Mercodia om ett par tre kronor kr inte räknat. Inte heller forskningsportföljen inom smärta mm som avancerat till långt in i fas II är räknad, värd lång mer än 10 kr aktie. Ej heller utlicencierade värden för Parkinsons (Neurologix) 2 á 3 kr aktie.

Antag att de får ett bud på dotterbolaget Diamyd Inc eller annan del av bolaget. Det adderar till den stora kassan och allt de äger är relativt lättsåld spjutspetsteknologi.

8% del i uppstickaren PSC är MYCKET attraktivt objekt för flera olika amerikanska Bigpharma i ren självbevarelsedrift. Bolaget har en produkt FLUBLOK på väg in i marknad som är snabbare än alla konkurrenter och de har stora kontrakt med amerikanska regeringen plus en nystartad Pandemistudie SARS FAS I/II. Visserligen är ett idag bredare PSC välmående från olika kontraktsinkomster men ändå uppköpsobjekt för amerikanskt stora läkemedelsbolag som vill säkra eller ta marknadsandelar. En möjlig variant, beroende på börsläge, är att PSC satsar på börsintroduktion så just nu kan det kan vara läge att de avvaktar med den saken.

19% i välmående vinstgivande Mercodia är likaså relatvt lätt att avyttra, varför de nu skulle gör det när Diamyd redan har urstarka finanser, men om de ger upp diabetesdelen så anser de kanske att de har mindre behov av detta lönsamma ägande.

Hela Diamyd inc kan som det står förmodligen säljas för 10-15 kr/aktie. Efter positiva forskningsresultat säkert för betydligt mycket mer. Efter partneravtal kommer upfronten visa hur mycket. Det vore ett klipp för köparen av forskningsportföljen att idag få in ett par potentiell blockbusters och en pipeline med många prekliniskt förberedda produkter för dessa pengar. Köper man hela Diamyd för 15 kr /aktie kan man i princip betala allt med tillgångar och få alla forskning gratis.

Mycket tyder på att LADA delen av bolaget hade varit medicinskt enklare att nå signifikans jfr Typ1.LADA har visat långtidseffekt så det bör vara värt x miljoner även vid en ny utlicenciering.

Redeye värderar i en konservativ analys hela Diamyd till 24 kr /aktie idag. Handeln sker till fantastiska 8,50 kr -9 kr per aktie. Då har Palin i sin analys ändå satt ett avkastningskrav som ligger högt (högts i klassen).

Man kan välja att inte handla på börsen, men om man gör det och inte ser eller tar de goda chanser som trots allt uppenbarar sig, vilka ska man då ta?

Var dock försiktiga och ha en rimlig andel i aktien för marknaden är både stormig och ologisk.

mvh

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?