Post entry

DIBS - Mobilshoppingen exploderar!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Webbhandel handlar i mångt och mycket om att göra det enkelt för de presumtiva kunderna. En lyckad webbhandlare är den som lyckas konvertera besökaren till en betalande kund.

DIBS har en unik position på marknaden. DIBS gör det enkelt att ta betalt på nätet och underlättar därmed för tiotusentals webbhandelsföretag. DIBS har med kontor i Sverige, Danmark och Norge täckning i den mesta IT-intensiva delen av jorden. DIBS är representerat i över 20 länder och därmed också väl exponerad för tillväxt.

DIBS har ett komplett utbud inom betalningar

  • Kortbetalningar
  • Direktbetalning
  • Fakturabetalning

I den nordiska konsumentundersökningen kan man läsa att t.ex. vi svenskar förespråkar alla ovan betalningssätt. DIBS är således mycket väl positionerat på tillhandahållna betalningssätt. Tittar man på Norge och Danmark är det väldigt få kunder som önskar faktura som betalningssätt. Det visar att det är extremt viktigt att kunna tillhandahålla differentierade betalningssätt.

DIBS erbjuder även betalningar via Paypal och det nygamla sättet; kuponger.

  • DIBS är starka på mobila betalningar.
  • 733 000 nya konsumenter handlar i mobilen.
  • 4 av 10 avbryter köp i mobilen.
  • E handel ökar snabbast utanför Stockholm.

När det gäller mobila plattformar är enkelhet helt avgörande för om en användare skall konverteras till betalande kund. Betalningsfönstret som DIBS tillhandahåller är riktigt användarvänligt och fungerar på olika mobila enheter vilket i sig är ett krav på den fragmenterade marknad mobilindustrin är.

Att t.ex. kunna lagra sitt kortnummer gör att konverteringsgraden går upp kraftigt i mobila sammanhang.

Starka relationer till utvecklingsbranschen

En nyckel till att få acceptans hos webbshopsutvecklare är att ha en öppen attityd och ett välkomnande sätt. DIBS tillhandahåller full teknisk dokumentation på dess tjänster, färdigbyggda moduler som enkelt går att integrera i en webbshop och teknisk support.

DIBS har stöd för många olika typer av kommersiella webbshopar och är enkelt att koppla ihop med affärssystem. DIBS har även stöd för olika open source lösningar.

DIBS är ett komplett företag inom betalningar på nätet. Bolaget tillhandahåller mängder med betalsätt, olika betalningsfunktioner och gränssnitt till många affärssystem. DIBS har lösningar som gör betalningarna säkra och tillhandahåller enkla verktyg för effektiv administration av webbshopars betalningsflöden

Slutligen finns DIBS tillhands för webbhandlare och utvecklare med professionell support.

Undertecknad har tidigare drivit en webbyrå och har följt DIBS under flertalet år. DIBS är enligt min bedömning ett bolag en webbyrå vill samarbeta med för att kunna leverera utmärkta produkter till kunder och slutanvändare.

Är DIBS köpvärd?

Det avgörande är tron på om DIBS är marknadsledande och om vi tror på fortsatt tillväxt i näthandeln. Alla indikatorer pekar för DIBS här. DIBS har en solid position inom betalningslösningar och är med sin nya tjänst DIBS Account redo att förbättra omsättning och marginal.

Bolaget förändrar delvis sin affärsmodell med DIBS Account. DIBS går från att ta betalt per transaktion till att även inkludera värdet på transaktion som intäktsbringande.

DIBS bedömer att dess aggressiva finansiella mål ligger inom räckhåll i och med lanseringen av DIBS Account.

Bolagets finansiella mål lyder 20 % omsättningstillväxt per år. EBITDA marginalen skall ligga runt 25 %.

DIBS rapport för tredje kvartalet överträffade marknadens förväntningar. Den danska marknaden utvecklas rätt och bolaget visar tillväxt i lokala valutor.

Många faktorer pekar på att DIBS är på väg och rätt håll. Idag handlas DIBS till P/E ca 23. DVS estimerad vinst på ca 1,87 SEK per aktie.

Med endast 7 % tillväxt under 2014 och 20 % i EBITDA marginal skulle ge en motiverad kurs på ca 63 SEK. Detta med bibehållet P/E-tal på 23.

För den som vågar ta ut svängarna lite mer och tror på 25 % EBTIDA marginal och 14-15% tillväxt 2014 kan med P/E-tal 23 sätta en riktkurs på 84 SEK. En modell med dessa tal ligger alltså fortfarande under bolagets egna finansiella mål om tillväxt! Tror du bolaget når sina kommunicerade finansiella mål redan under 2014 kan ställa riktkurs mot hundralappen.

DIBS ger en bra exponering mot en växande marknad. Den sammantagna bedömningen är starkt köp.

Fortsatt läsning

http://news.cision.com/se/klarna/r/nathandeln-skot-i-hojden-under--black-friday-,c9507042

http://news.cision.com/se/dibs-payment-services/r/dibs-rapport--svensk-e-handel-2013--mobilshoppingen-exploderar---733-000-nya-konsumenter-2013,c9506599

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?