Post entry

FirstNorth D (del 2)

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

DIBS Payment Services – kort om… _...bolaget_Bolaget har en lösning för betalning över Internet som idag används av nästan 10000 kunder. Affärsmodellen går ut på att man tar en liten del av varje transaktion som uppgår till 55 miljarder kronor per år.

...siffrorna
Bolaget omsatte 2008 drygt 100Mkr med 25Mkr i resultat, fram tills nu har man kunnat använda sig av förlustavdrag, men dessa kommer under 2009 vara förbrukade. Bolaget har varje kvartal presterat en ökat omsättning och vinst.

...första intrycket Ett mycket stabilt bolag, men en enormt bra affärsmodell, samtidigt som deras marknadsposition i norden gör att bolaget ger förtroende.

...aktien Aktien är väldigt högt värderad, men sett till bolagets historik så känns det nästan motiverat. Jag tror det blir svårt att komma in billigt i denna aktie om man vill hoppa på.

Done Management – kort om… _...bolaget_Bolaget erbjuder kvalitetssäkrad produktion av medieprodukter, så som annonser och kataloger. Bolaget har genomfört en del förvärv och avyttringar för att få den form man har idag.

...siffrorna
Omsättningen ligger i intervallen under 100 Mkr, och man har lyckats hålla ett positiv EBITA resultat, men inte fått till det på sista raden. Q1 rapporten var dock stark och man presenterade en oförändrad omsättning med stärkt resultat.

...första intrycket Jag har svårt att se vad det är bolaget erbjuder, men något måste det vara då man har en stabil kundbas, men flera kända kunder. Samtidigt som bolaget ger ett professionellt intryck (det bör man väll göra i den branschen)

...aktien Aktiekursen ser ut att bottnat och börjat arbeta sig uppåt för DONE, som inte varit noterat speciellt länge. Värderingen på 50 Mkr, 6 kr per aktie speglar den takten man presenterade i Q1:an så kan bolaget fortsätta förbättra marginalen och få fart på omsättningen finns det möjlighet till en uppsida.

Drillcon – kort om… _...bolaget_Drillcon genomför provborrningar och andra arbeten för gruv- och gruvprospekteringsbolag. Verksamheten finns främst i Sverige och Finland, men man bedriver även en del verksamhet i andra länder efter behov.

...siffrorna
Omsättningen i första kvartalet föll något till 70 Mkr, resultatet sjunk också något till 1,5Mkr. Inför Q1 rapporten hade man gjort en stor nedskrivning av Goodwill från en tidigare förvärv i Finland på drygt 50Mkr.

...första intrycket Tuffa tiden för denna bransch, samtidigt klarar de att hålla ett operativt resultat på plus. Bolaget (vd) har dock en dom mot sig för vålande till anans död efter en arbetsplatsolycka. Huruvida bolaget rykt upp sig och arbetat med säkerhet har jag inte kolla på.

...aktien Aktien handlas runt 2 kronor, och ger ett börsvärde på 90Mkr, visserligen innehåller balansräkningen maskiner som värderas till 80Mkr, men frågan är om inte värderingen för tillfället är hög. Inte sagt att bolaget kan vända utvecklingen när konjekturen på råvarumarknaden tar fart igen.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?