Post entry

DIBS - säker tillväxt rätt prissatt

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

DIBS som levererar betalningslösningar till e-handelsföretag lämnade en stark rapport nu på morgonen. Rapporten var i linje med vad man kunde förvänta sig både vad gäller omsättning och resultat. Omsättningen steg med 21 procent under andra kvartalet i linje med halvårstillväxten om 22 procent. Rörelsemarginalen steg till 27,2 procent under det andra kvartalet att jämföra med en rörelsemarginal om 23,5 under det första kvartalet. Vi kan förvänta oss att rörelsemarginalen fortsätter uppåt som en effekt av den mycket goda skalbarhaten i affärsmodellen. Samtidigt bör den organiska tillväxten succesivt sjunka något från strax över 20 procent.

Intrycket av DIBS är att det är ett kvalitetsbolag med en mycket stark affärsmodell med hög andel återkommande intäkter från en väldiversifierad kundbas som drar nytta av den snabbt växande e-handeln.

So far so good - men kvalite kostar.

Det finns 9,4 miljoner aktier i bolaget vilket vid kurs 41 ger ett marknadsvärde på 385 mkr. Justerat för kassan om 40 mkr samt uppskjuten skattefordran om 12 mkr landar vi på ett skuldfritt börsvärde (EV) om 333 mkr.

Jag räknar med en något avtagande tillväxttakt under resten av året och räknar med en helårsomsättning på 75 miljoner kronor. Rörelsemarginalen knatar succesivt uppåt till ett årsgenomsnitt på 28 procent. Det ger ett rörelseresultat om 21 miljoner kronor. Med schablonskatt om 28 procent så landar det justerade nettoresultatet på 15,4 miljoner kronor. Det justerade PE-talet blir 21,6. Det är fair men inte cheap för den snabbväxande aktören inom av vad jag betraktar som ett säkert tillväxtområde. Jag står över tills vidare. Det finns mycket som har kommit ner i pris de senaste veckorna.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?