Post entry

Bolaget insiders älskar

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Redan i våras började insiders köpa friskt, och har sedan dess fortsatt. Under 2014 har insiders köpt aktier i Dignitana till ett värde av ca 2,4 miljoner kronor, och visar därigenom tydligt sin tro på bolaget.

Bland de som köpt bör nämnas Johan Stormby, storägare och styrelseledamot, som köpt 125 000 aktier och därmed har över tre miljoner aktier aktier totalt.

Även den nytillträdde VD:n Jan Richardsson har köpt på sig bra med aktier i år, 29097 st har det blivit.

Den rutinerade styrelseordföranden Semmy Rülf, som tidigare varit VD i bland annat Axis och Prostalund och tillika sitter i styrelsen för Xvivo, ökade sitt innehav senast för några dagar sen. 77473 aktier har han köpt bara i år.

Även styrelseledamoten Magnus Nilsson bör nämnas, som till vardags är VD i Xvivo och tidigare chefat på Vitrolife. 25000 aktier har han förvärvat i år.

Således är det en rutinerad skara insiders med gedigen erfarenhet inom medicinteknik som visar att de räknar med goda framgångar för Diginitana.

Som till exempel denna undersökning visar brukar insiderköp vara förenat med god kursutveckling. Denna har vi ännu inte sett i Dignitana, vilket innebär att den troligen kommer inom en snar framtid. Detta är troligt inte minst då Dignitana nyligen tagit sig in flera stora marknader samt har den viktiga USA-marknaden inom räckhåll.

Se alla insiderköp i Dignitana här

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?