Post entry

Dignitana går med raska steg mot lönsamhet.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dignitana Inc. kommer enligt Dignitana själva att visa på lönsamhet redan i Q2 detta år, koncernen som helhet kommer att vara lönsam från och med Q1 nästa år. Samtidigt räknar de med reimbursement i Q4 2017 eller Q1 2018, någonting som kan göra att de går från break even till en rejäl vinst i ett slag. I dagarna kommer eller redan har en ansökan till FDA lämnas/lämnats in angående utökat användande till att gälla alla solida tumörer.

Presentationen i sin helhet.

Jag råder alla att se presentationen i länken ovan av Bill Cronin, CEO på Dignitana Inc.

200 system installerade i USA innan nästa årsskifte kommer att göra Dignitana som koncern lönsam. Intäkterna per system ligger som ni ser i presentationen på 600-1000 usd per månad plus 275-350 usd per behandling.

Marknaden i USA som idag är patienter med bröstcancer värderas enligt presentationen till 250 000 000 USD. Varje år i USA drabbas 255 000 patienter av bröstcancer och totalt 700 000 patienter av cancer med solida tumörer, marknaden kan alltså komma att öka rejält redan till sommaren i och med det utökade godkännande som Dignitana ska lämna in i dagarna. Det är någonting som skulle kunna öka användandet per system och därigenom påskynda prognosen om vinst Q1 2018 för koncernen.

När väl reimbursement är klart hos försäkringsbolagen så tror jag att efterfrågan på system och antal behandlingar per system kommer att öka markant. Detta gör att bolaget snabbt kan gå från breakeven till att visa fin vinst utan att det kostar någonting.

Når bolaget reimbursement i början av nästa år så borde tillväxten 2018 vara ännu högre än tillväxten detta år och långsiktigt ser jag detta som ett av de bästa tillväxtcasen just nu. Siffrorna börjar bli väldigt stora om vi räknar med att Dignitana på sikt kan ta 30% av marknaden utan att kostnaderna samtidigt skenar iväg.

Finansieringen har varit lite oklar då utgifterna hade ökat rejält i senaste rapporten, mycket av utgifterna verkar dock ha varit av engångskaraktär bl.a. i.o.m. VD bytet och i presentationen ovan så nämner Bill att de skrivit på "letter of intent" med ett bolag som sysslar med utrustningsfinansiering. De kommer att skriva avtal snarast och när det är på plats kommer den ekonomiska situationen att se bättre ut och Dignitana kommer då att ha muskler att sätta ut maskiner i rask takt.

Om du fortfarande läser detta utan att ha tittat på presentationen så klicka då på länken här så att du inte missar tillfället att få mer info om ett av de mest lovande tillväxtbolagen i dagsläget.

Texten ovan ger min syn på Dignitana och varför jag valt att investera Dignitana, den är inte rådgivande på något sätt. Gör din egen research och ta ett eget beslut då alla ansvarar för sina egna investeringar. Siffrorna och uträkningarna är antaganden från min sida och inga absoluta sanningar. Jag äger själv aktier i bolaget.

https://twitter.com/33304Sun

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?