Post entry

Dignitana spikrakt framåt

Otroligt att marknaden missat Dignitana.Jag sticker ut hakan och säger att ett börsvärde på 500-600 msek är i antågande.

Spikrak väg framåt för dignitana. Helt ortoligt att marknaden har missat men mycket beror nog på de stora utförsäljningarna som gjordes förra året av en storägare som vumpade hundratusentals aktier och fick alla bra nyheter att drunkna i ett överutbud av aktier. Dignicap kommer att säljas i mer eller mindre avtalade volymer för 400 msek och då är inte USA medräknat som borde innebära lika mycket till årligen. Smallcap hävdar att braincool kan vara värt uppåt en 100msek och det låter inte överdrivet kanske tvärt om mycket nyheter kommer säkert i år som kommer att göra allt tydligare. Att en storägares ekonomiska bekymmer gör att man kan köpa in sig på 150 msek i ett mectechbolag som redan gjort internationellt genombrott är fantastiskt och det är förmodligen bara en tidsfråga innan institutioner börjar nafsa på bolaget.

En omsättning i usa på 400 MSEKskulle generera en vinst på minsk 200 msek efter skatt och jag tror inte att det är mer än 3-4 år innan vi är där. alltså p/e-tal på en bra bit under 1 och det skulle inte förvåna om KonicaMinolta eller den andre hemlige partnern har slukat bolaget innan dess. Bolaget har enorma marknader framför sig och nu med flera ben att stå på har risken minskat väsentligt. Ett börsvärde uppåt 500-600 msek i väntan på amerikanskt godkännande är väl på sin plats.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?