Post entry

Dignitana - Starkt vetenskapligt stöd för effektivitet och patientsäkerhet.

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

En ny stor studie visar återigen att Dignicap är en patientsäker och effektiv metod.

Nyligen publicerades en studie som gick igenom olika metoder för att förhindra håravfall vid cellgiftsbehandling. Forskarna tittade på hundratals studier varav åtta stycken var RCT:er och nio stycken var kontrollerade kliniska studier. Deras slutsats var att Dignicaps metod skalpkylning var den effektivaste behandlingen och att inga skadliga biverkningar av skalpkylning hade funnits. Studien har uppmärksammats på en del bloggar såsom exempelvis den här.

En tidigare missuppfattning om skalpkylning var att den skulle öka risken för metastaser, alltså att kylningen skulle hindra cellgifternas verkan så att cancern kunde sprida sig. Denna uppfattning har gjort att läkare undvikit skalpkylning som metod i tron att de gör det för sina patienters bästa. Denna nya översiktstudie visar dock att skalpkylning inte leder till en högre risk för metastaser, vilket också tidigare visats:

Tvärtom är det så att man genom att erbjuda behandling med Dignicap får fler att acceptera cellgiftbehandling, patienter som annars skulle ha avstått på grund av håravfallet. Att erbjuda skalpkylning minskar på samhällsnivå därigenom risken för återväxt av cancer, något jag tidigare har skrivit om här.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?