Post entry

Dignitana tar stora steg inför lansering av Dignicap i USA

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Gårdagens PM i Dignitana lovar gott inför lanseringen i USA. Med hjälp av Bill Cronin kommer Dignitana att snabbt kunna komma ut med Dignicap till sjukhusen.

Ett urklipp ur gårdagens PM.

_"Chemo Cold Caps har vuxit snabbt och är idag den största USA-baserade leverantören som erbjuder skalpkylning till cancerpatienter. Bill Cronin kommer att bidra med erfarenhet och ett stort nätverk inom marknaden för skalpkylning, vilket Dignitana kommer att ha stor nytta av.

Bill jobbar som konsult åt Dignitana till dess att bolaget är registrerat och
FDA gett sitt godkännande, då han kommer att anställas i Dignitana Inc. I
samband med detta kommer han att avsluta sitt eget bolag och ta sitt erfarna
team med sig över till Dignitana, vilket innebär att bolaget från start har en
erfarenhet inom skalpkylningsområdet.

”Jag har mött många tacksamma kvinnor som fått behålla sitt hår under sin
cancerbehandling. Marknaden är stor och det här är något som sjukhusen
efterfrågar. Trots det är det endast en liten del av patienterna som erbjuds
skalpkylning med dagens metoder. Med DigniCap® systemet kommer väsentligt fler
kvinnor kunna erbjudas behandling.”, säger Bill Cronin."_

http://globenewswire.com/news-release/2015/05/11/734428/0/sv/Dignitana-AB-startar-dotterbolag-i-USA-och-utser-operativ-chef.html?print=1

Dignitana lyckas alltså med att få den största leverantören när det gäller skalpkylning i USA att avsluta sitt eget bolag och gå över till Dignitana. De kommer att ha en enorm nytta av hans nätverk och säljkanaler. Uppmärksamheten som Dignicap får utomlands är bra mycket större än här i Sverige och det räcker med att googla på "Dignicap" för att hitta både artiklar och klipp från nyhetsprogram.

https://www.google.se/search?q=dignicap&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=0stRVbKTMcHOygP_2YH4Bg#q=dignicap&safe=off&tbm=nws

Jag tror att det här USA äventyret blir en intressant resa för oss aktieägare. Ett FDA godkännande kommer troligtvis under sommaren så mycket kommer att hända de närmsta månaderna.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?