Post entry

Dignitanas ljusa framtid i USA

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Dignitana får uppmärksamhet på ASCO och levererar resultat från den studie som ligger till grund för det FDA-godkännande vi väntar på.

Kylning inom vården är någonting som väckt uppmärksamhet den senaste tiden. BrainCool som tidigare var ett dotterbolag till Dignitana har rusat på börsen. Dignitanas aktie å sin sida har haft en fin vår och vad jag tror har Dignitanas aktie mycket mer att ge till oss aktieägare under kommande månader och år.

I dag (eller igår beroende på när inlägget publiceras) kom det ett PM om att personalen i Dignitana tecknat 140 000st optioner för 1,53kr/st. Optionerna ger personalen rätt att i juni 2018 teckna aktier för 19,80kr/st.

Nu tror jag att inte att någon i Dignitana räknar med att teckna aktier i bolaget utan att de räknar med att vara uppköpta innan juni 2018. De behöver därför aldrig använda sina teckningsoptioner men får ändå betalt för överskjutande del från teckningskursen. Dignitana som är ett enproduktsföretag har tidigare sagt att målet är att bli uppköpta och om/när de blir uppköpta så lär kursen inte stå i 20-30kr, varför jag tror det ska jag förklara för er.

(I slutet av klippet pratas uppköp)

https://vimeo.com/119522980

Dignitana har nyligen publicerat resultaten från den studie som ligger till grund för det FDA godkännande vi kan förvänta oss i närtid. Kortfattat kan man säga att 7 av 10 får behålla håret vid användande av Dignicap vid kemoterapi. Resultaten finns i sin helhet i länken nedan. Det är en bra studie som redan mötts av stor uppmärksamhet och som resulterat i en poster diskussion under ASCO lördag den 30e maj. Som de själva skriver ” Dignitanas poster har uppmärksammats och valts ut bland över 500 posters för att få en fördjupad presentation och diskussion bland konferensdeltagarna.”

http://www.dignitana.se/resultaten-fran-den-amerikanska-studien-av-dignitanas-skalpkylningssystem-dignicap-presenteras-vid-asco-motet-chicago/

Jag tycker också att det är intressant att i studien så valde 101 av 117 att använda Dignicap. Vi kan alltså förvänta oss att minst 86% av bröstcancerfallen i USA kommer att välja Dignicap under kemoterapin (kanske fler när den är FDA godkänd?), skulle inte ansökan om reimbursement (som skickas in till CMS efter ett FDA-godkännande) bli godkänd så blir det antagligen färre som väljer Dignicap pga kostnaden men det är någonting vi får räkna på isf, målet för Dignitana är iaf att ansöka om reimbursement och jag tror att det finns god chans till att de lyckas.

"Pts who chose not to undergo scalp cooling were enrolled in a control group." 101 av 117 valde Dignicap, 16 av 117 valde att inte använda den och blev därmed med i kontrollgruppen. http://abstracts.asco.org/156/AbstView_156_149240.html

ang reimbursement: http://clinicaldevice.typepad.com/cdg_whitepapers/2011/05/reimbursement-strategies.html

Jan Richardsson säger i en intervju att 140 000 kvinnor i USA kan behandlas varje år.

https://vimeo.com/123617431

I en annan intervju nämns 2000 usd som priset för behandlingen per patient, utöver det kommer kostnader för personal och sjukhusets kostnader vilket kan ta priset upp mot 5000 usd. Om vi räknar med att 2000 usd per patient (4-5 behandlingar) är det som Dignitana tar och resten är det som klinikerna ska tjäna pengar på så har vi iaf någonting att utgå ifrån. Skulle det visa sig att Dignitana får halva summan av 2000 usd så är det bara att halvera summan vi får fram.

https://vimeo.com/119522980

Nu vet vi att Dignitana inte kommer att finnas på alla sjukhus redan från start men att marknaden i USA är 140 000 kvinnor per år, om 86% väljer Dignicap så är det 120 400 kvinnor. Om varje patient genererar 2000usd till Dignitana så är det ca 240 miljoner usd eller ca 2 miljarder kronor som Dignitana kan få i intäkt per år från verksamheten i USA när den är fullt utvecklad. Räknar vi nu in intäkter från resten av världen så tycker jag att en tvåsiffrig aktiekurs inte kommer att vara aktuell vid ett upköp. Allt detta vet givetvis personalen på Dignitana om och det är därför de väljer att teckna optioner som inklusive optionskostnaden ger ett totalt pris per aktie på 21,33kr trots att kursen idag är runt 15kr. Börsvärdet idag är drygt 200 miljoner så en mångdubbling av kursen är att vänta om Dignitana lyckas med sin satsning i USA. Ta bara en titt på insiderlistan senaste tiden så ser ni att insiders fyllt på sina innehav konstant, enda minustecknen i listan är BTA som omvandlats till aktier.

http://www.bequoted.com/webtools/insider_ep/?Id=96d551cc-7520-4149-8de6-a29800f69bac&height=1200

Jag själv äger aktier i bolaget och ser en mycket ljus framtid som inleds redan detta år i och med ett FDA godkännande. Lyckas sedan Dignitana få en kommande reimbursementansökan godkänd så sitter vi på ett riktigt guldägg som kommer att bli sålt för en ansenlig summa.

Texten ovan ger min syn på Dignicap och varför jag valt att investera Dignitana. Gör din egen research och ta ett eget beslut om Dignitana då alla ansvarar för sina egna investeringar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?