Post entry

Let the good times roll!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Hej på er, redeye-fanatiker och övriga.

Då var vi igång igen då.
De första dagarna på börsåret 2011. Man kan ju inte säga annat än att det har rullat på rätt fint när ens innehav har varit Dignitana, Endomines och Northland Resources. Likvider = 0 %

Jag har även fått bekräftat här på bloggen att man inte är ensam om att på ett nästan sjukligt sätt längt till måndagarna. Denna dag som tidigare var förknippad med så mycket vemod och bedrövelse, känns nu som manna från himlen.
Antar att den känslan kan komma att förändras när sämre tider tar vid och man får se sin depå ta sig både en och två törnar innan man går ur, för gå ur ska man!

Tack vare att jag har gått ur i tid har jag lyckats med att både slippa finanskrisen och Greklands/PIIGS-krisen. Något som gjort att jag haft en skön trend i porföljen de senaste åren. Jag ser det som att när man märker att samhället börjar ändra attityd ( läs mycket nyheter, lyssna på dina kollegor, grannar, vänner osv) så är det dags att börja värma upp säljfingret och kanske smörja upp vänster musknapp med lite symaskinsolja.
Då sitter man då där, och vid första smällen, sälj! Du har då förhoppningsvis tagit en förlust på 3-4 % och du kan invänta läge att gå in igen när nedgången är klar och det åter råder köpläge.
Eller så sitter du där och faran blåses över. Då lutar man sig tillbaka och iaktar marknadens stora lättnad och gläds åt de knallblåa siffrorna som täcker hela datorskärmen.

Hur man vet när det börjar dra ihop sig... Ja, det kan jag tyvärr inte svara på. Jag går på manlig intuition och magkänsla och det har fungerat bra hittills.
Givetvis underlättar det om man har lite koll på graferna också men det viktigaste skulle jag säga är att bilda sig en holistisk bild av världsläget.

Åter till det roliga då, innehaven!

Händer mycket i ovan nämnda bolag nu. Dignitana ska släppa resultat från en klinisk studie, riktigt när verkar lite oklart... Skulle varit släppt vid årsskiftet men ser ut att bli lite fördröjd. Hursomhelst har jag stort förtroende för att den kommer vara av det roligare slaget att läsa och jag kan konstatera att fler och fler upptäcker detta guldägg till bolag.
Vissa har uppenbara problem med att se Dignitanas potential men de gör det ganska uppenbart att de har noll insyn i sjukvårdens värld. Att ta hand om en människas psyke vid svår sjukdom, i detta fallet cancer, är något som hela samhället tjänar på.... Ja alla utom perukmakarna då. Men de får väl helt enkelt köpa lite aktier i Dignitana så är även det problemet ur världen.

I Endomines har kvarnarna och krossarna börjat rulla. :-) Fullkomligt strålande läge att gå in här fortfarande trots att bolaget stigit ca. 11 % sedan min analys.
När det kommer PM ( och det borde det göra inom ca. 2 veckor högst) om att det första guldet är utvunnet så kommer aktien att stiga till betydligt rättvisare nivåer. I dagsläget råder det väldigt avvaktande handel just pga. att man vill se att hela maskineriet fungerar först. Fonder och andra jättar kliver sällan på ett tåg innan de vet att tåget har ett lok som det inte står SJ på.
Vill ni läsa mer så kolla in min analys här på Redeye.

Northland Resources då. Detta bolag kan ju knappast ungått någon här på siten. Hyllning efter hyllning har dykt upp, blandat med en del norrländsk "no can't do". Men det får man ta. Kursutvecklingen har talat för sig själv den senaste tiden och nu väntar vi oss att det riktiga bygget kommer igång i mitten av innevarande månad.
Hannukainen-projektet blir årets stora trigger i Northland, och den ser väldigt spännande ut. Har man läst sin geologi så tar man plats nu, innan vi ångar förbi 20-kroners strecket.
Man kan även notera att de stora investerarna har börjat ta plats, precis enligt plan.

Ha en trevlig dag nu! Depån är lite röd i dag men största innehavet Endomines ser ut att rädda mig hyffsat. :-)

P.S. Har hyvlat av lite vinst också. Ture ska fan i mig inte vara den enda som får dricka Singha! D.S.

Mvh. / Your_Therapist

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?