Post entry

Tsipras skapar köptillfällen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

När grekerna blev synade med 2 7 offsuit och sedan meddelar att de inte tänker betala när de ändå spelar med lånade pengar från motspelaren så blir börsen volatil. Panik skapas och innehav som inte har någonting eller väldigt lite med Grekland att göra faller kraftigt. Jag gillar när det blir lite volatilt på börsen så själv har jag passat på och köpt lite.

Dignitana rasade helt omotiverat inledningsvis med nästan 15%. Aktien är idag mitt största enskilda innehav men jag kunde ändå inte hålla fingrarna borta från köpknappen. FDA-godkännande kommer troligen i juli och med det så öppnas den viktigaste dörren för Dignitana.

Marknaden i USA är som jag tidigare skrivit 140 000st patienter som förväntas ge intäkter på 2000 usd per patient.. Börsvärdet på Dignitana är alltså bara 10% av det årliga värdet på USA marknaden. Om vi helt bortser från övriga världen där Dignitana också kommer att ha intäkter så räcker det med att bara ta en liten del av marknaden i USA för att motivera en kursdubbling. Det borde inte bli allt för svårt att lyckas med iom att Dignitana som det ser ut under minst ett år kommer att vara enda FDA-godkända spelaren på planen. Allt lutar mot att Dignitana kommer att bli uppköpta då detta också är deras målsättning.

För mer info ang. Dignitana se mitt förra inlägg:

http://www.redeye.se/aktiebloggen/dignitana/dignitanas-ljusa-framtid-i-usa

Det finns fler exempel på aktier som drabbats oförtjänt hårt av krisen i Grekland och Dignitana är bara ett exempel. Jag själv ser iaf "börsraset" som en pullback och ett bra köptillfälle, rätt eller fel? Svaret kommer till hösten.

Följ mig gärna på twitter: https://twitter.com/33304Sun

Texten ovan ger min syn på börsen och varför jag valt att investera i vissa aktier. Gör din egen research och ta ett eget beslut då alla ansvarar för sina egna investeringar. Investeringar i värdepapper är riskfyllda och kan innebära kapitalförluster.

Jag äger själv aktier i Dignitana.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?