Post entry

Vilken härlig dag!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

FDA-godkännandet kunde inte kommit mer lämpligt.

Dignitana ställer ut på bröstcancersymposiet i San Antonio och får under första dagen av symposiet godkänt av FDA. Dignitana kommer under den närmsta tiden att vara ensam med ett FDA-godkänt skalpkylningssystem mot håravfall. Bolaget förhandlar med flera större sjukhus över hela USA och iom detta kan flera avtal falla på plats.

Flera medier uppmärksammar godkännandet och mer uppmärksamhet lär komma. Här är bara ett urval:

http://www.cbsnews.com/news/fda-oks-cooling-cap-to-save-hair-during-breast-cancer-chemotherapy/

https://www.washingtonpost.com/news/to-your-health/wp/2015/12/08/the-fda-just-approved-a-cooling-cap-to-reduce-hair-loss-during-chemotherapy/

http://www.statnews.com/2015/12/08/cancer-chemo-cap-hair-loss/

Behandlingskostnaden uppges till mellan 12 500 sek - 25 000 sek (1500-3000 usd) per patient. Skulle Dignitana få 50% av detta i intäkt (vi vet inte alls hur avtalen med sjukhusen kommer att se ut än) så skulle 25% av marknaden innebära intäkter på mellan 220 - 440 miljoner per år från USA. 25% är definitivt ingen omöjlighet att nå om ett par år då Dignitana som sagt i dag är den enda FDA-godkända kylmössan mot håravfall.

Att Bill Cronin som är nybliven COO för Dignitana Inc. tankat 1,8 miljoner aktier under detta år är en fingervisare för vart detta kommer att ta vägen. Bill som har en bakgrund på Wallstreet startade Chemo Cold Caps när hustrun fick cancer, han lägger i.o.m. godkännandet ner bolaget och tar med sig personal och kunnande in i Dignitana Inc. Är det någon som har koll på marknaden och potentialen i USA för kylmössor så är det Bill och han väljer alltså att köpa 1 800 572st aktier och 30 000st optioner (optionerna kommer att kosta över 30kr innan det att de är omvandlade till aktier)

Det finns massor med möjliga triggers framöver:

  • Avtal med sjukhus
  • Uppmärksamhet i media
  • Brasilien och Japan
  • Ev. avknoppning av marknader
  • Avtal med sjukförsäkringar
  • Försäljning av bolaget

Den största och den vi alla väntar på är givetvis exit genom försäljning av bolaget. Detta har under en lång tid varit ett uttalat mål av Dignitana. Titta t.ex. på detta klipp där Jan i slutet pratar om uppköp https://vimeo.com/119522980

Jag själv äger aktier i bolaget och ser en mycket ljus framtid i och med FDA godkännandet.

Texten ovan ger min syn på Dignicap och varför jag valt att investera Dignitana. Gör din egen research och ta ett eget beslut om Dignitana då alla ansvarar för sina egna investeringar.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?