Post entry

Ta plats inför rapport? BV 22.3 miljoner kronor

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Dividend Sweden bildades 2013, och har sitt ursprung i det privata investerings- och rådgivningsföretaget Capensor Capital. Även om Dividend Sweden är ett ungt företag har personerna bakom bolaget många års erfarenheter från främst finanssektorn, men också från ett flertal andra branscher. Vår affärsidé är att erbjuda bolag listade på de mindre marknadsplatserna tjänster inom finansiell rådgivning, finansiering och ägarspridning. Våra erfarenheter säger oss att det är bland mindre bolag – bolag som saknar de kontakter och möjligheter som gäller för större företag – finns en hög efterfrågan på dessa tjänster. Målet med Dividend Sweden är att verksamheten ska generera en hög och stabil avkastning till de omkring 4 000 aktieägarna. Det mer precisa målet är satt till en årlig direktavkastning på minst 10 procent."

Detta är ingen analys utan ett tips om att kika upp denna aktie.

Dividend Sweden har rapport mot slutet av augusti och jag kommer att ta chansen att köpa på mig tills dess. Aktien noterades i mars då steg den snabbt från 0.2kr till 0.5kr per aktie. Nu har den dalat och svalnat sen dess och återfinns efter ett par dagars små stigningar på 0.4kr.

Omsättningen är väldigt låg då ingenting rapporterats ut och många förmodligen är skeptiska, med all rätt då detta är en riktig högrisk aktie.

Få aktier på säljsidan, låg omsättning av aktier och den låga kostnaden per aktie gör att det bäddar för en rejäl uppgång vid en bra rapport, men sätt en stop loss utifall att rapporten visar negativa siffror.

Det är däremot betryggande att ledningen från Caspensor verkar vara väldigt duktiga på det de gör.

Bolaget i sig kommunicerar knappt ut någon information alls mellan rapporterna så det är svårt att veta hur det har gått men med tanke på innehaven så ser det ljust ut i mina ögon.

En användare skrev att dessa bolag har Divi gått in i:

Brighter, Crowdsoft, Delta, Ecoclime, Eurocine Vaccines, Interfox Resources, Immunicum, Kancera, Hövding Sverige, Nanexa, Hybricon, Medic Pen och Shortcut Media.

Om det stämmer eller inte vet jag ej men jag ser ingen anledning att misstro användarens slutsatser.

Så kika upp aktien och se om det inte är läge att ta plats inför rapporten.

Här kan ni läsa mer om bolaget: http://www.redeye.se/aktiebloggen/dividend-sweden-kan-dela-ut-minst-25-ar

-----------------------------------

Jag har investerat i Sweden Dividend.
Alla handlar på egen risk på börsen och tar sina egna beslut.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?