Post entry

Divio Technologies en 10 baggarekandidat

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

"Divios vision är att skapa den plattform som optimerar molnbaserade lösningar med högst kvalitet och är enklast att använda. Vi erbjuder en unik kombination av plattformstjänster som möter de utmaningar våra kunder har. Molntjänster måste vara både kostnadseffektiva och skalbara, både pålitliga och framtidssäkra, och dessutom är hög säkerhet en grundförutsättning. Utan en kraftfull plattform är det en svår uppgift för företag att upprätthålla nämnda krav. Divios lösning tar hand om allt detta och gör arbetet smidigt så våra kunder kan fokusera på sin affär." Vdn Jon

https://www.divio.com/

  • Börsvärdet: 68 miljoner kronor
  • Dagenskurs: 0,82 kronor 
  • Antal aktier: 76 350 207
  • Största ägare: Christian Bertschy (grundaren)

Analystgroup riktkurs:

Bear: 1,80

Bas: 3,5

Bull: 4,6

Från årsrapporten 2019:

_"Divios vision är att skapa den plattform som optimerar molnbaserade lösningar med högst kvalitet och är enklast att använda. Vi erbjuder en unik kombination av plattformstjänster som möter de utmaningar våra kunder har. Molntjänster måste vara både kostnadseffektiva och skalbara, både pålitliga och framtidssäkra, och dessutom är hög säkerhet en grundförutsättning. Utan en kraftfull plattform är det en svår uppgift för företag att upprätthålla nämnda krav. Divios lösning tar hand om allt detta och gör arbetet smidigt så våra kunder kan fokusera på sin affär." Vdn Jon_

Vad är Divio Technologies?

Divio Technologies AB är en MultiCloud Plattform som tjänstgör som en samlingsplattform för lansering och drift av hemsidor och webbapplikationer. Bolagets kundprofil utgörs av företag och webbutvecklare som vill outsourca sin webbsida och digitala plattform till en extern leverantör, såsom Divio, som tillhandhåller ett flexibelt alternativ för dessa ändamål med bättre priseffektivitet, automation och förkonfigurerade möjligheter än vad som finns på marknaden idag. Divios tjänst betalas månadsvis via en abonnemangsbaserad intäktsmodell.

Varför investera i Divio Technologies idag?

En enormt växande marknad (PaaS+CMP) som Divio är verksam inom. Divio förenar både en PaaS (Platform as a Service) och en CMP (Cloud Management Platform). Marknaden för PaaS och CMP omsätter tillsammans idag 23-30 miljarder dollar i en marknadstillväxt om 26% årligen från 2016-2022 enligt market research.

Affärsmodell med höga marginaler 

Divio är ingen konkurrent till de stora molnleverantörerna (Google Cloud, aws från Amazon och Microsoft Azure) utan snarare ett idealt komplement.

• Det är få aktörer som erbjuder Divios lösningar och det är ingen som erbjuder en lika fulländad och användarvänlig plattform. En kombination av PaaS och CMP.

Redan 350 kunder utan några större marknadsföringsinsatser

2 stora referenskunder inom banksektorn: - Fidelity (amerikansk bank) och nyligen - UBS (Schweizisk internationell bank). En stor kvalitetsstämpel för Divio som bådar gott för framtiden. 

(Pm Fidelity bank: https://news.cision.com/divio/r/divio-technologies-secures-important-reference-customer-fidelity-international,c2987791)

(PM UBS: https://news.cision.com/divio/r/divio-har-ingatt-avtal-med-gwm-innovation-lab-of-ubs-switzerland-som-ny-kund,c3163590)

• Efter att ha varit ett utvecklingsbolag är Divio idag 100% fokuserade på att sälja sina tjänster till entreprisekunder. Ett stort intresse hos bank och försäkringssektorn men även anpassad till alla branscher.

Divio är redan känd för sin berömda open-source Django-CMS som används av stora företag och organisationer: •NASA• National Geographic •L'Oréal •Salt.•Canonical •Parrot •PBS •AAMC. (https://www.django-cms.org/en/)

• Divio har i princip ett obefintligt kundtapp. Kunderna stannar inte bara utan de utökar dessutom Divios tjänster.

• Primära marknader är Europa och Nordamerika. Divio har kontor i USA, Schweiz och Sverige.

• Divios grundare är den största ägaren (Christian Bertschy) tillsammans med ledningen via Broomhilda AB.

• Enligt mig har Divio ett extremt lågt börsvärde och bör värderas till minst 200 miljoner kronor. En av Divios konkurrenter Heroku har blivit uppköpt för över 212 miljoner dollar av Saleforce. Spectrumone som enbart är ett PaaS bolag värderas idag till över 300 miljoner kronor.

(https://www.marketwatch.com/amp/story/salesforce-to-pay-212-mln-plus-stock-for-heroku-2010-12-08)

Med hjälp av ett starkt fokus på produktutveckling fungerar Divios tjänst idag för de flesta programmeringsspråken. Detta är något som väntas vara en stark värdedrivare och något som kommer kunna generera betydande intäkter framgent. Detta då bolaget nu riktar sig mot en större målmarknad.

• En bear case på 1,80 kronor från analystgroup 

(https://www.analystgroup.se/analyser/divio/)

Flera stora företag som kommer följa UBS. Från en artikel från 2018 idag är UBS kund hos Divio

"UBS plans to increasingly outsource to tech companies and scale back the number of its own data centers over the next four years, according to an investor presentation."

(https://www.datacenterknowledge.com/microsoft/ubs-said-prepare-cloud-move-secret-microsoft-data-centers)

Rekommenderade länkar:

▪︎Video presentation av Divio:

https://youtu.be/fstQAx9POKs

https://youtu.be/jpg5rcx3jKw

▪︎ Analys från Analystgroup

https://www.analystgroup.se/analyser/divio/

▪︎Mer om MultiCloud marknad:

https://medium.com/@jeffzadoks0/multi-cloud-management-market-size-global-industry-demand-growth-share-forecast-2024-85ae4c5b1114

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?