Post entry

Dome bubblar!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Äntligen börjar det hända grejer i Dome Energy. I fredags släppte bolaget sin q4 rapport som visade att företaget är på rätt väg. Redan 2014 nådde man sitt mål om ett EBITDA- resultat på 10MUSD. Vidare visade man på ett starkt kassaflöde trots stora extraordinära kostnader relaterade till uppköpen av VIstatex och Range Ventures samt en borrmiss i brunnen PIedra Negra. Dome skriver i rapporten att produktionen har ökat under q1 2015 och att resultatet för q1 i år kommer att bli ännu bättre. Produktionen under q 4 uppgick till 1200 fat och under q1 2015 har man hittat gas och olja som motsvarar ytterliggare produktion på 500 fat. Vidare kommer man att genomföra ett stort borrprogram på 4-10 brunnar. Man har även gjort ytterliggare prissäkringar fram till 2017.

Läs hela rapporten här: https://www.domeenergy.com/wp-content/uploads/2015/02/Dome-Energy-Q4-2014.pdf

Det ligger även ett uppköpsbud på dome från det amerikanska oljebolaget Pacific energy Development (PED). PED har de senaste åren dragits med dålig ekonomi och höga räntekostnader. Men nu i den här affären gör man sig av med dyra oljekällor och dyra lån och behåller och köper lönsamma oljekällor och mark med väldigt hög utvecklingspotential. Lyssnar man på PEDs prenentationer på hemsidan säger de att de redan utan Dome kommer att kunna visa upp ett starkt positivt kassaflöde. Bolaget har även hittat en hel del olja och gas under q1. Läs mer om detta här:

http://ir.pacificenergydevelopment.com/press-releases

Det ska bli väldigt spännande att följa utvecklingen i Dome framöver och mycket talar för att bolaget står inför en stor uppvärdering. Just nu värderas Dome till ett pe-tal på 6,5-7 för 2015 vid en kurs på 12,5kr och värderingarna i usa är mycket högre. Ped skriver i en presentation att de gemensamma bolagen kommer att ha en produktion på 3300 fat och ett EBITDA på 35MUSD. Då har de inte tagit i beaktande den nyfunna oljan och gasen under q1 2015 och ej heller vad det nya borrprogrammet kan ge.

Hur det än går med uppköpet så står Dome väldigt starka själva och om PED kan visa vad de säger under q1 så tror jag affären blir av och då får vi en helt annan värdering av Domeaktien. Även utan affären tror jag att dome kommer visa väldigt fina siffror framöver och även då kommer vi få en helt annan värdering av bolaget.

Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?