Post entry

Doro-intervju och portföljuppdatering

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Så var då fredagskvällens korplagsmatch spelad. Tyvärr, blev det förlust och fy vad det märks väl att man inte är 18 längre. Noll bollkontroll och spyfärdig efter en 10-meters rusch. Men det kan jag ta en vecka som denna då porföljen nådde YTH (Y= YEAR). Snart är det ju VM också, äntligen! Kan heller inte låta bli att säga ”vad var det jag sa” till polarna om Sveriges chanser i eurovisionsschlagern. Vi har ju ingen koll på vilka låtar som fungerar i Europa. Anna Bergendahl gjorde vad hon kunde men låten höll tyvärr inte måttet. Naturligtvis skulle Fakiren eller ”Manboy, manboy” gått vidare i år och ”Snälla snälla snälla” förra året.
Nu till DORO-intervjun med IR-ansvarig Annete Boren. Ett av mina favoritbolag som Kim Dahlström skrivit mycket och bra om. Jag skickade ett mail til VD som vidarbefodrade till Annete. Frågorna skickades eftersom jag tycker att det finns så mycket högre potential för dera telefoner, men jag har nog för dåligt tålamod ibland. Det framkom inget spektakulärt men stärker ändå min tro på att potentialen är mycket hög och att det kommer ramla in fler försäljningsavtal. Tänk om de kunde få ut telefonerna till en detaljhandelskedja som har butiker i Florida, amerikanarnas pensionärsmecka nummer 1! (se fråga 4) .
1.Är det några nya försäljnigsavtal på ingående och i vilka länder?Tyvärr kan vi inte lämna ut denna typ av information.

2.Hur utvecklas avtalet med Claro, tror ni att det kan vara en början på försäljning till andra sydamerikanska länder då Claro är verksamt i större delen av Sydamerika?.Vi är mycket positiva till avtalet med Claro eftersom det är vår första lansering av mobiltelefoner i Sydamerika. Dessutom ägs Claro av America Movil som är världens 4:e största operatör. Claro ger oss en god plattforma för fortsatt expansion i Sydamerika.

3.Hur ser försäljnigen ut i Östeuropa, Indien och Kina förutom Hong Kong, vad har ni för planer här.Som jag ser det så finns det enorm potential här för Doro men vad jag kan se så har ni inte så mycket försäljning till dessa regioner ännu så länge?Vi håller med om att det finns potential i dessa regioner. Innan vi beslutar oss för att gå in på en ny marknad gör vi en analys av begränsningar, kostnader och potentiella partners.

4.Med tanke på avtalet med Consumer Cellular i Usa ställer jag mig frågan om de får ensamrätt till era telefoner eller om ni tänker skriva avtal med andra också.För tillfället har Consumer Cellular ensamrätt.
Farhågan jag ser är att telefonerna mestadels sälj på internet medan pensionärer i synnerhet går till den fysiska affären och testar produkten innan de köper den? Min fråga skulle kunna gällla andra länder också där ni har fösäljningsavtal med en försäljningskanal, varför en partner och ej flera?Vi har försäljning via internet och callcenters i USA, men för tillfället letar Consumer Cellular möjligheter för att lansera våra telefoner i detaljhandeln, men detta tar tid.

5. Något annat du vill förmedla, nya telefoner på gång etc.Vi har precis lanserat en ny telefon, Doro PhoneEasy® 332gsm, där SMS-funktionen nås av en direktknapp.****Prenumerera gärna på våra pressreleaser då är du hela tiden uppdaterad på vad som händer. Du kan anmäla dig till denna tjänsten på vår hemsida.

Portföljuppdatering.
Questerre (en av KF’s, Bellatore’s mfl favorit) som jag skrev om för 5 dagar sedan rusade nästan 20% i veckan och jag tog hem hela vinsten idag. Trodde inte att Questerre skulle dra så mycket redan nu! Mycket volatil aktie som jag mycket väl kan tänka mig att ta in när tillfälle ges igen. Se dock upp för valutaskillnader här och om ni har kapitalförsäkring där man inte kan valutasäkra. Då går det oftast mycket pengar till valutakostnader.

Portföljnnehav i storleksordning:

AllTele där bolagsstyrelsens ordförande Thomas Nygre insiderhandlade i veckan och där fler förvärv väntar.

Doro (En av Kim Dahlströms favoriter) har märkligt nog inte följt med i uppgången i vecka. Jag tror att fler försäljningsavtal väntar i Sydamerika och övriga världen

Guld Invest Norden (en av $trinbergs favoriter) inget nytt, men håll koll på nästa månadsbrev som borde komma i mitten av juni. I det senaste månadsbrevet kunde man ana att smyckesförsäljningen äntligen börjar ta fart, det är den som ger fina marginaler.

Micropos Medical Som stärkt ledningen med säljkompetens. Det var det sistnämda jag väntade på!Men det kan ta tid att kommersialisera produkten.

Tills sist vill jag avsluta med att skriva till alla er där ute som blir avundsjuka när det går bra för andra och inte en själv.

“Se framåt, inte bakåt, det kommer alltid nya tillfällen” Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?