Post entry

Portföljuppdatering och en karamell

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Då har det nu blivit bekräftat, Tricoronas ledningen säger idag nej tack till Opcon. Detta skrev jag om i min förra Tricoronablogg och ni som följde mitt råd att köpa på 6,7- och 6.5-nivån har gjort er en fin kortsiktig hacka.( http://www.redeye.se/aktiebloggen/7058/tricorona-bekraftar-prognoshojning-2010)
Tricorona är forsatt intressant men jag valde att ta hem hela vinsten idag och satsade lite mer i min favorit, mer om detta senare.
Doro har gått som en raket den senaste tiden och är fortfarande mycket intressant både på kort och lång sikt, Kim Dahlströms analys och bloggar om företaget ger er en mycket bra bild av vad som komma skall. Personligen var jag nog lite väl hård mot Redeye’s analys i min blogg om Doro men ännu så länge har jag haft rätt i det här caset. Trots fortsatt positiv syn på bolaget så valde jag att ta hem hela vinsten här också och satsade lite mer i min favorit, mer om detta senare.
Micropos Medical ligger kvar i porföljen om än en väldig liten andel. Micropos har utvecklat ett nytt system att bota prostatacancer som i framtiden även är tänkt att kunna användas vid behandling av bröst- och coloncancer. Produkten som heterRaypilotbygger på att man realtidspositionerar tumören/tumörerna och gör strålningen effektivare. Studier visar på att produkten ger mycket bättre resultat, den halverar dagens behandlingstid och ökar antalet botande behandlingar.
Då var vi då framme vid min favorit en karamell som jag kommer att suga på ett bra tag framöver. Alltele meddelade förra veckan att den organiska tillväxten tagit fart. Under första kvartalet hade AllTele en spontan orderingång på 100-120 kunder per dag. Vidare meddelade VD Ola Norberg att han ser en förvärvad tillväxt i år på 25 %. AllTele har ännu så länge alltid lyckats hålla sina prognoser och den senaste gör gällande att de ska nå en omsättning på 300 milj och ett rörelseresultat på 30 Milj i år. Det som gör det hela intressant är att prognosen är exklusive de förväntade förvärven. Jag har en känsla av att ett förvärv är nära förestående. Bland annat därför att Ola Norberg i min förra blogg svarade så här på min fråga om just förvärv:_Ola:__**Vi utvärderar alltid ett antal lämpliga kandidater och ser under närtid ett par mycket intressanta möjliga avslut varav något med avsevärd omfattning!**_
**Värdering:** Alltele värderas idag till Pe-tal på 8 baserat på 2010 års prognos. Prognosen baseras alltså på befintlig kundstock samt en del organisk tillväxt, ej förvärvad.
**TA:** Stöd finns vid 18 kr och motstånd vid 19,5 Se: http://www.introduce.se/foretag/alltele/teknisk-analys/2010-03-12/alltele-teknisk-analys
**Målkurs**: 30kr under 2010
Lycka till!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?