Post entry

Double Bond Pharmaceutical (DBP) - Växlar in, växlar upp och går mot strömmen

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Markant ökande intäkter via återförsäljning av Zoonos produkter mot spridning av Covid-19. En 152% tecknad FE gav 15msek i kassan och 15msek väntas ytterligare via redan annonserad RE i juni. Kliniska prövningar innan året är slut och nästa kandidat redo. DBP går mot strömmen och växlar upp tempot i dessa hårt prövade tider

Intresset för Double Bond Pharmaceutical (DBP) har på senaste veckorna eskalerat i och med nyheten att dotterbolaget Drugsson agerar återförsäljare av Zoonos biocidprodukter som förhindrar och skyddar mot spridningen av Covid-19. Även om det självklart är bra nyheter i dessa tider och ett starkt kapitaltillskott för företaget så finns det andra ännu starkare incitament till att investera i aktien. I detta inlägg summeras läget för DBP koncernen vilket förhoppningsvis väcker intresset för såväl den kortsiktiga som långsiktiga investeraren. DBP är så mycket mer och har så mycket mer i pipen än vad som dominerat senaste tidens nyhetsflöde.

Moderbolaget DBP:

DBP koncernen består av moderbolaget DBP samt de två helägda dotterbolagen Drugsson och FarmPharma. Bolagets fokus ligger på onkologiska läkemedel (SI-053, SA-033, SA-083) och en patenterad drug delivery plattform (BeloGal) som bl.a tillämpas på kandidaten Belopenem, en kombination av den egna teknikplattformen BeloGal lunga och antibiotikan Meropenem för effektivare antibiotikabehandling vid lungsjukdomar. En styrka företaget har är sk ”reversed drug innovation”, dvs förbättring eller introduktion av redan beprövade produkter på nya marknader. Temodex är ett sådant exempel som i Vitryssland är godkänd och ”best in class” behandling av glioblastom som redan nu kan säljas på icke reglerad marknad via Drugsson och som kommer genomgå kliniska prövningar i förbättrad format under namnet SI-053. Det är ju en trevlig situation att påbörja kliniska prövningar för en kandidat där man redan har facit på hand. DBPs strategi sänker risken rejält samtidigt som de jobbar mot miljardmarknader. Under 2020 förväntas följande triggers inträffa:

  • Första kandidaten, SI-053, går in i fas1 prövningar under Q4 2020
  • Prekliniska studier för nästa kandidat, Belopenem, klara Q4 2020
  • Arbetet med tredje kandidaten, SA-033, mot levercancer intensifieras 
  • Fortsatt patentgodkännande för produktportföljen
  • Dramatisk eskalerande intäkter till koncernen via Drugsson 

Drugsson:

Redan nu generar DBP betydande intäkter via det helägda dotterbolaget Drugsson. Drugsson är en återförsäljare av godkända receptbelagda och icke receptbelagda läkemedel till apotek i Norden. Dessutom kommer vissa produkter säljas via Drugsson på olika marknader såsom Ryssland (Inofer) och Syd- och Latinamerika (Temodex). Drugsson saluför idag ett antal produkter i Norden samt på övriga marknader:

  • Temodex (icke reglerad marknad)
  • Inofer
  • Helixor 
  • Zoonos produkter 
  • Pilseptine
  • Biospray 75 & Biopad
  • Halseeze

Temodex, Inofer, Helixor och Zoonos produkter anses ha störst inkomstbringande potential. Den senaste månadens PM angående Zoonos biocidprodukter förväntas bara vara en liten del av Drugssons totala omsättning. Drugssons försäljning började under 2019 och var då blygsam men raskt växande. Försäljning av lagervaror Q4 2019 var ca 600ksek med en kvartalsbaserad ökning på +300ksek. Enligt VD så bedömdes Drugsson kunna generera tillräckligt med intäkter för att 2021/22 ensamt kunna försörja hela koncernens omkostnader. Nu kommer nog omsättningen öka markant under 2020/2021 tack vare säljstart av Zoonos produkter, Temodex, Inofer och Helixor. Förväntningarna är därför i dagsläget att Drugsson kommer ge break even intäkter tidigare än beräknat med tanke på att enbart Zoonos produkter har haft ett ordervärde över 800ksek sedan säljstart för ca 2 veckor sedan.

FarmPharma:

FarmPharma är DBPs andra helägda dotterbolag. FarmPharmas fokus är nya alternativ till antibiotikabehandling av kött- och nötkreatur. Bolaget har förvärvat rättigheterna till substansen Biferon-B vilken framgångsrikt använts som alternativ till antibiotikabehandling av nötkreatur i Ryssland. Biferon-B eller InterferOX som produkten döpts om till är ett protein av klassen interferon, som finns naturligt i människor och djur och har antiinflammatorisk effekt. Marknaden för FarmPharma är astronomisk med tanke på dagens antibiotikabehandlingar och problemet med multiresistenta bakterier. Under Q4-2020 kommer FarmPharma knoppas av från DBP vilket antingen ger inkomster till DBP eller utdelning till DBPs ägare i form av aktier. 

Kassa:

DBP har precis genomfört en 152% tecknad FE där ca 15msek togs in. Detta följdes direkt av en PM angående förestående RE på ytterligare 15.5 msek (1.75 sek/aktie, juni 2020). Kassan stärks alltså med 30msek. Lägg därtill eskalerande intäkter via dotterbolaget Drugsson (se tidigare beskrivning). Det ska också nämnas att det finns en teckningsoption TO1 (drygt 1.1 miljoner TO1) med en inlösen på 8.5kr/option för 1st B-aktie i juni 2020. Dessa är för tillfället ”out of the money" men om DBPs kursutveckling fortsätter i samma takt och riktning som de senaste veckorna så kan även dessa bli av intresse att lösa in och ge nästan 10msek till i kassan. Möjligheten finns ju också att teckningsperioden för TO1 förskjuts till senare i år för att komma ”in the money". Moderbolaget kommer i juni ha minst ca 32-33msek och koncernen ca 35-36msek i kapital. Till detta bör adderas Drugssons intäkter och eventuellt inlösen av TO1 optioner. Kassan kommer alltså med dagens burnrate räcka i minst 2 år men en stor del av kapitalet är öronmärkt för kommande kliniska prövningar för SI-053 i Q4 i år. Samtidigt har som sagt Drugssons intäkter stegrat markant och kommer troligtvis täcka löpande drift tidigare än bedömning på år 2021/2022.

Nuvärde & Riktkurs

Dagens BV är lågt även om antalet aktier har ökat och kommer öka via förestående RE. Aktien får ändå anses vara billig i förhållande till fundamenta med stärkt kassa och växande intäkter. Många vill säkert ha en riktkurs på aktien, det är dock svårt att ge en sådan i dagens osäkra läge där volatiliteten i aktien är så pass hög. I takt med de framsteg DBP förväntas göra i år samt ökande intäkter via Drugsson kommer troligtvis uppjustering av kursen ske fortlöpande under året. Det kan vara av värde för bolaget och oss investerare att låta en analysfirma göra en grundlig analys och utifrån denna ge välgrundade riktkurser. I vilket fall så är aktien intressant att hålla ett öga på, både på kort och lång sikt. Till den tålmodiga långliggaren så återges VDns egna uttalande om bolaget: ”Det tar tid att bygga ett grymt företag. Detta är ett maratonlopp, inte sprint!”

Länkar

https://www.doublebp.com/

https://www.drugsson.com/

https://www.farmpharma.se/

https://www.spotlightstockmarket.com/sv/market-overview/nyheter/?getallAPI=False&langAPI=1053&companyId=1490&newsColumnPage=1

https://www.doublebp.com/2020/02/07/informationsfolder/

Disclaimer

Jag äger själv aktier i Double Bond Pharmaceutical . Detta blogginlägg skall inte ses som rådgivning då den främst är till för att höja marknadens intresse för det valda bolaget. Jag råder alla att göra en kritiskt bedömning av denna blogg och göra en egen självständig analys av bolaget innan man köper aktier. All aktiehandel innebär en risk, som kan innebära större förluster än intäkter.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?