Post entry

Effnetplattformen tar Tessin till börsen, ser vi ett nytt Sagax/SBB/Stendörren?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Plattformsverksamheten är aktiv igen, efter tidigare lyckade noteringar som tex Sagax, SBB och Stendörren är det dags för Tessin att noteras. Det är upplagt för nästa noteringssuccé.

Effnetplattformen tar crowdfunding bolaget inom fastigheter, Tessin, till börsen. Läs mer om Tessin som bolag här: https://tessin.com/sv/

Läs mer om pressmeddelandet gällande affären här: http://www.effnetplattformen.se/pages/uk/gnwpr_view.php?id=2193294/language/sv

Effnetplattfomen - grymt track record när det gäller noteringar som inte går att bortse ifrån

Effnetplattformen är noga när det gäller att välja eventuella noteringar. Man ett totalt sett grymt track record i lyckade noteringar, senaste noteringen är ju SBB (Samhälls Byggnads Bolaget) och någon närmare beskrivning av detta bolag behövs knappast. Därtill Stendörren och Sagax så för den långsiktige aktieägaren i Effnetplattformen har det varit en fantastiskt resa. Visst, sen ska vi även tillägga att det även varit ett par mindre lyckade noteringsförsök, tex Axxonen och det ska nämnas.

Effnetplattformen och kopplingarna till SBB

Jag tycker det i sammanhanget är viktigt att veta att styreleordförande i Effnetplattformen, Hans Runesten, även är styreleledamot i SBB. Det finns alltså en connection här där jag ser stor potential i framöver. Vi vet att SBB ska fortsätta sin aggresiva uppköpsstrategi och ett komplement till detta skulle vara att använda även Effnetplattformen för omvända förvärv/noteringar. Vi vet att det finns kaptialstarka personer kopplade till SBB med Ilija Batljan som främsta namn, känns inte direkt omöjligt att vi direkt eller indirekt får se honom i anknytning till Effnetplattformen framöver? eller varför inte som en av de investerare som går in i Tessin i den ritktade emission som avses göras i samband med noteringen? Spekulationer från min sida, men kopplingarna finns där.

Vad ska då Tessin värderas till och vad bör Effnetplattformen stå i för kurs idag?

Värdering Tessin idag (uppskattningar enligt flera skribenter knappt 500 MSEK)

Kurs Tessin = 5kr x ca 100 milj aktier (knappt 100 milj nya aktier kommer emitteras i Effnetplattformen för köpet). Även 10 MSEK kommer tillföras från Effnetplattformen.

Kurs Effnet = 6,5kr x ca 9 milj aktier = 59 milj (nuvarande värdering befintliga Effnetplattformen före PM om Tessin). Av befintlig kassa kommer 10 MSEK överföras till Tessin men å andra sidan bör teknikdelen stå inför uppvärdering.

Kursen i Effnetplattformen bör alltså idag värderas kring 11,50 kr förutsatt att värderingen av Tessin är någorlunda fair.

Nuvarande aktieägare i Effnetplattformen kommer alltså äga ca 10% av Tessin efter affären. Rent praktiskt kommer Tessin ta över nuvarande börsplats och Effnets nuvarande verksamhet delas ut till aktieägarna och noteras på nytt på Nasdaq First North. Det nynoterade Effnetplattformen kommer börja med att ha en kassa på ca 6-7 MSEK vilket jag räknar med kommer börja växa under året igen i takt med att teknikverksamheten inom Effnet AB åter igen börjar generera ökade licens samt royalty intäkter. Skulle man däremot hitta ytterligare kandidat till en ny plattformsnotering redan i höst kan en riktad emission möjligen bli av, annars räknar jag kallt med att återstående kassa förvaltas och förväntas växa i takt med teknikbolagets förväntade utveckling.

Effnet AB (teknikbolaget inom 5G) inför ett kommande större genombrott

Ni som läst mina tidigare inlägg vet att jag har haft och fortfarande har stora förväntningar på att teknikdelen inom Effnet AB står inför ett kommande genombrott. Man har under senaste åren satsat hårt på produktutveckling framför allt inom 5G inför den nu pågående utrullningen av 5G. Effnet AB har än så länge inte slutit några licensavtal inom de nya 5G produkterna men här är förväntningarna goda på att så kommer ske under året. Och därtill har vi tidigare ROHC avtal som fortsätter generera royalty intäkter (även om de temporärt varit lägre pga Covid), även dessa bör ha goda förutsättningar att stiga under året i takt med att pandemin avtar.

Sist men inte minst, Effnet AB ingick nyligen samarbete i det som kallas SONIC. Ett kvitto på att tekniken och produkterna är av intresse för marknaden, länk till denna nyhet kommer här: http://www.effnetplattformen.se/pages/uk/gnwpr_view.php?id=2182137/language/en

Vi bör alltså kunna förvänta oss en hel del nyheter framöver både vad gäller teknik samt plattformsverksamheten. Det är aktieägarna i Effnetplattformen knappast bortskämda med efter några riktigt sega år sett till utvecklingen. För oss som var med senast vid SBB affären för ca 4 år sedan vet att det också kan förknippas med större kursrörelser så ett tips är att hänga med både i nyhetsflödet, men även i kursutveckllingen framöver. Spännande tid framöver.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?