Post entry

Analystävlingen/manipulation?

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

I dag avslutades analystävlingens första del och kan konstatera att undertecknad är en av dom lyckliga som har lyckats med en fullträff. Rent fundamentalt så har nog Heart of Brands sjunkit ennu mer än vad som resultatet visar, men ett handelsstopp har tills vidare satt stopp för detta.

Dock är det lätt att även manipulera ett resultat även i denna tävling.

Jag vill inte påsta att så har skett och berörd persons bidrag tycker jag är mycket välgjord, men det är väldigt märkligt att det sedan 090723 har skett totalt 13 avslut i denna aktie med en spread från 41,10 till 45,00 kronor. Omsättningen totalt har varit ca 230 000 under denna perioden.

Vad sker så idag, jo ett stycken avslut med 50 aktier (1 börspost) till ett avslut på 59,-. Både köpare och säljare är Swedbank. Inga nyheter har släppts och nästa köpare finns på 43,-. Antingen en mycket, mycket konstigt tillfälldighet eller manipulation?

Det är upp till andra att avgöra, men tyvärr tycker jag detta tar "udden" av tävlingsformen lite.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?