Post entry

Köpläge i Empire

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Jag har i analys och blogg tidigare flaggat för möjligheterna i Empire. Jag ser ett fördelaktigt risk/reward situation då Q4 baserat på ledningens prognostiserade försäljning kommer uppvisa en kraftig resultat förbättring. Resultatförbättringen Q3-Q4 beror på förbättrade marginaler, engångskostnader Q3, ökad försäljning Q4, och ur resultatsynpunkt gynnsam valuta utveckling under Q4.

Kursutveckling i Empire har ändå under Q4 så här långt varit pressad. Nu finns det vissa tekniska tecken på att kursen bottnat och en rörelse uppåt kan skönjas. (Rent tekniskt har kursen har dippat ned och vänt från 4,05 i vad som ser ut som en bottenformation. En etablering över 4,50 skulle i första hand ge signal om uppgång till 5,20) Den fundamentala bakomliggande orsaken skulle kunna vara att många aktieägare i Empire har förluster i aktien pga utvecklingen under finanskrisen, vilket skapat ett säljtryck inför årsskiftet.

Jag har därför en försiktigt positiv syn på kurs utveckling fram till rapporten, då jag ser en stor möjlighet till en större kurs justering uppåt.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?