Post entry

Sigge ute och reser....

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Ja visst är man ute och reser med sina aktieplaceringar ibland. Som Lynch säger så gäller det ju bara att göra mer rätt än fel så blir det bra. Nej det var inte det jag menade med rubriken utan att jag nu kommit hem från USA. Mina intryck stämmer mycket med det som förmedlas av media att det är ett land på nedgång. Bostadskrisen har inte bottnat än och det lär ta ett bra tag innan det gör det. Positivt är ju att börsen alltid brukar reagera i förväg och att mycket finns i kurserna redan. Negativt är om det sprider sig för mycket i den reala ekonomin. I Sverige ska visst bönderna få bidrag för att inte odla och enligt vad jag hörde hade man när det var som värst visst fått bidrag i USA för att inte BYGGA HUS....;-) Den här husbubblan lär ta minst ett år till att ta sig igenom.

Börsen kommer antagligen att vara ganska ointressant den närmaste tiden innan kreditcrunchen är genomvärkt. Från oktober till mars kommer jag att vara mycket på resande fot i Asien och Sydamerika och det blir bara sporadiska inhopp här vilket säkert glädjer någon;-)Jag blev ju dessutom orolig när jag nu ser att Redeye börjat anställa oss användaranalytiker...man ser 9-5 jobb framför sig...;-)

Oljepriset har gått ner och jag tackar min favoritguru Lynch som räddade mig från oljeaktier när skallet gick som mest. Rådet "Du ska akta dig för heta brancher" ekade i mina öron. När det är bara ett fåtal inlägg om oljan på Börssnack då kan det vara aktuellt att köpa oljeaktier....

I morgon är det dax för mitt favocase Redbet att komma med rapport för månadsomsättningen för juli som är en svag spelmånad med semester. Mitt tips är 15 miljoner men jag vill ju helst ligga lite lågt och sedan bli glatt överraskad förstås... mer intressant är sedan Q2 rapporten den 26 augusti om man kan hålla marginalen eller om några extra utgifter tillkommit. Ännu mer spännande blir det sedan till hösten om man får in nya avtal, Goalwinavtalet börjar ta fart, klart med Maltaskatt och givetvis hur det går för den övriga verksamheten förstås. Aktien handlas med mycket stor rabatt jämfört med Unibet och Betsson och känns extremt intressant men det vet ni ju att jag tycker vid det här laget. Lettiska PRX som länge varit på säljsidan verkar ha slutsålt vilket lämnar vägen fri nu...

Jag har tagit in ett nytt innehav i portföljen Empire. Ja jag vet att du tjatat på mig om det Skårbratt men det är först nu som polleten fallit ner. Aktien handlas på p/e 6-7 på årets vinst enligt mina beräkningar. Bolaget är visserligen ganska beroende av Sodastreamern men tar in nya produkter. Kommande listbyte kan säkert öka intresse för aktien.

Ser att Löparn försvunnit och det kanske har ett samband med det sjunkande oljepriset...;-) Att Redeye tagit bort en av hans bloggar låter tunt... Sedan kan man inte låta bli att imponeras av Yxhuggs produktivitet med 3-4 analyser om dagen verkar det som och dessutom med bra kvalité vad jag kan se. Bra jobbat.

Nu håller i alla fall jag tummarna för Redbet imorgon....

Trevlig kväll

Sigge

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?