Post entry

En bra värdemätare mellan 2 guldbolag

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Stureguld, som nyligen listades på NGM:s Nordic MTF, lägger bud på att annan aktör inom guld- och smyckessektorn, Guld Invest på Aktietorget. nedanför visas Au holding kursgraf

Ett bud på en närliggande konkurent kom ut idag (Guld invest)
budvärdet uträknat till 38,2 miljoner kronor.

guldinvest omsätter mindre än 200Mkr och visar negativa siffror.

motsvarande bud på AUH skulle få upp kursen mot 27öre

kanske något att tänka på .......

skrev detta för några dagar sen! kursen står idag 16 öre eller motsvarande 23mkr

AU Holding kommer sannolikt göra en vinst i år på ca5 miljoner efter skatt. Detta imponerar alla dagar i veckan när man sätter det i relation till börsvärdet på 17 miljoner.

Om man lyckas fortsätta med denna kulumativa vinst och omsättningsökning framöver kommer vinsten under 2013 uppgå till ca 19 miljoner. Om bolaget då fortfarande har goda utsikter är ett p/e-tal på 15 rimligt och då skulle börsvärdet uppgå till 285 miljoner eller ca 2 kr per aktie. Naturligtvis ska man vara försiktig med sådana här antaganden men det visar ändå på den stora potentialen.

Om man når en vinstökning på 100% i år skulle vinsten efter skatt bli ca5 miljoner vilket motsvarar ett p/e-tal på ca 3,5 Personligen tycker jag att det är lite väl lågt Jag tycker att drygt 8 borde kunna vara inom räckhåll.Om man antar att företaget går med vinst alla kvartal i år så kommer man att ha ca 20 vinstrika kvartal i rad vilket ökar förtroendet rejält och även värderingen.

Men om vi räknar lite konservativt med ett p/e-tal på 8 och en vinst på 5 miljoner skulle det motsvara en börskurs på ca27 öre. Med ett p/e-tal på 10 motsvarar det 35 öre per aktie.

kurs i rådande stund är nu ca 12öre eller ca 17Miljoner kronor

bolaget genererar alltså redan idag nästan 1/3 vinst med kulumativ omsättning och vinst. vilket är en enligt mig en hyffsad god placering om man ser på något år sikt då vi under 2013 kan få se bolaget generera upp till sitt eget dagsaktuella börsvärde i vinst. jag tror inget annat bolag på börsen kan visa så bra nyckeltal som Au holding gör. jämför själva

Kvartalsrapport för perioden 01.01.2011 – 30.06.2011

- Omsättningen för perioden uppgick till 302,2 Mkr (144,9) vilket motsvarar en ökning med ca 108 %.

- Koncernens rörelseresultat uppgick till 2 484 tkr (1 415), en ökning med ca 75 %.

- Koncernens resultat efter finansiella poster uppgick till 2 562tkr (724), en ökning med ca 250 %.

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?