Post entry

Enersize - Ser vi ett avtal med Scania inom kort?

Enersize sysslar med energieffektivisering av tryckluftsfabriker (mkt av dom saker du ser runt om kring dig har tillverkats med hjälp av tryckluft). Och har under året ingått avtal med flera stora fabriker i Kina. Vidare har Scania gått in som delägare i bolaget via sitt investmentbolag. Med egenutvecklad mjukvara för datainsamling och analys åstadkommer Enersize upp till 30 procent energibesparing i industriella tryckluftsystem. 90 procent av tillverkningsindustrin använder tryckluft som utgör 5 procent av hela världens elkonsumtion. Enersize delar förtjänsten av energibesparingen med kunden, som inte behöver betala något för lösningen utan enbart dela med sig av gjorda besparingar. Bland Enersizes existerande kunder finns bl.a. en av världens största tillverkare av plattskärmar samt välkända biltillverkare och stålverk."

Då Scania har investerat i Enersize via sitt investmentbolag och i denna videon beskriver hur man ser på saken tror jag att vi får ett avtal med Scania ganska snart. Scania tycks tro mkt på detta och jag gissar på att man jobbar för fullt med att implementera detta i sina egna fabriker.

https://www.va.se/nyheter/2017/06/09/Video-Scania-presenterar-sitt-strategiska-samarbete-med-Enersize-owilli/

Får vi ett sådant avtal så anser jag att aktiekursen bör gå upp ganska rejält. Energibesparing är hett och jag anser att Enersize ligger väl positionerad nu på denna marknaden. Se bara på dom avtal som rullat in från Kina den senaste tiden. Det är inga små kunder direkt så det lär sparas en hel del pengar genom att minska elförbrukningen i fabrikerna.

Sedan har VD pratat om en annan stor fördel med deras teknik. Det är att man minskar risken för driftstopp i fabrikerna, något som han ansåg vara skäl nog att ta till sig Enersizes erbjudande. Alltså rejäla energibesparingar (direkta besparingar i form av minskade elräkningar) och säkrare produktion med färre driftstopp. Desto mer mjukvarubaserad bolagets erbjudande blir desto mer skalbar lär den bli. Jag tror att vinsterna kan komma att öka i snabb takt och ser denna aktien som en potentiell flerdubblare.

Gör er egen analys av detta case, jag tror inte ni blir besvikna!

There are no comments yet

You need to login to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?