Post entry

Det blev inget!

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Det är för många som tycker det går bra nu. Osäkerheten sprider sig. iTradare, Whimsicala placerare och Trattar, klart utan fån, verkar bli lite fundersamma. KF kan väl sitta där med sin f--b---de gas och olja och känna sig nöjd. Efter allt guldskrik känns det uppfriskande med lite järnmalmshojtande. Bio går ju som vanligt bra, ..går inte så bra, ...går jättebra, ...går väl ..., äh, vaf ....., Karo-folket verkar i alla händelser ha kraxat färdigt för tillfället, medan andra löper som hyndor efter vive-what-ever. Den oförbrännelige fågeln och le Dog pekar inte med hela handen. Vad gör jättesäker, inte så säker, jo men säker, äh, vaf .... placerare under tiden?

Han fortsätter på den smala, knaggliga väg han valt, över karga slätter och under svåra betingelser, men trots allt med en vidunderlig utsikt. Det kommer att bli bra!

Jag skrev någon gång tidigare att det skulle köra ihop sig i slutet av november, innan det pigga december-rallyt. Fin början på året 2011 och happy days till vecka 9. Den som går fullinvesterad på sportlov får 20 % i baken att rådda upp under resten av året.

November-sättningen uteblev, och nej tack, jag vill inte att någon talar om hur mycket uppgång jag missat genom att sitta och trycka pengapåsen mot bröstet de senaste veckorna. Idag gav jag upp.

Atrium Ljungberg, BioInvent, EnQuest, DORO, Haldex och MTG ska föra mig till heder och ära i december. Jag har en hundring kvar till på måndag, och då får det väl bli en välanalyserad (not) investering i Naur. Män med breda ryggar och höga pannor skymmer ibland sikten så till den grad att man bara kan följa.

Det går för bra nu. För många tycker att det går bra nu. Ett gott tecken på att det kommer att gå riktigt fel. Världsekonomien är i präktig obalans. Många balansräkningar mår duktigt illa. Stora ekonomier har 20 %-ig arbetslöshet. Vi borde klä oss i säck och aska och genomlida en lång fimbullvinter. Men vi gör det inte. Någonstans, långt inne i en hårsäck i nacken, har jag en känsla av att vi står inför något nytt. En brytningstid, någonting vi inte har sett tidigare och som vi kanske inte till fullo förstår just nu. EM är spelare vi inte har haft tidigare. EU håller på att bli lite trött. US är oförbränneligt, oavsett vad många tycker och tror.

Vårvintern blir tuff, men året blir gott. De flesta av oss kommer att glädja oss åt våra vinster och glömma våra förluster. Några sippar GT och tar en öl i palmbruset. Några fler förbannar sitt oblida öde, Alla läser vi Redeye och försöker vara listigare än de flesta.

EnQuest på er, mina vänner, EnQuest!

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?