Post entry

Bli heltidsinvesterare och önskelista

Please note: Community posts are written by its members and not by Redeye’s research department. As a reader you’re always encouraged to critically analyze the content.

Någon skrev att han siktade på att bli heltidinvestare via att satsa i fonder. Ok om man börjar med ett stort kapital så kan man ju göra hur som helst....;-) Jag kommer då att tänka på Buffet klassiska uttalande: Det enklaste sättet att få en miljon dollar är att börja med två miljoner dollar och satsa på flygbolagsaktier...;-)

Men börjar man med ett mindre kapital är min tro att man bara blir average och får vara glad om de slår index efter att fonderna tagit sina återkommande saftiga avgifter.
Lösningen om man vill njuta livet som investerar på heltid är istället enligt mig att ha en koncentrerad portfölj i tillväxtbolag och följa dessa intenstivt. En bra sak är också att följa tesen "Keep your winners and cut your losers".

Visst det finns väl många vägar att gå men ovanstående är i alla fall min tes som visat sig bra... Nu var visst fondvännen intresserad av emerging markets och då är det ju svårt att göra stockpickingen själv förstås.

Det börjar närma sig jul hemma har jag förstått. Här nere där jag är blir detta lite konstlat känns det som. Men jag ska ändå passa på och komma med en liten önskelista för min nuvarande följebolag:

Förutom bra resultat från företagen förstås så önskar jag för 2010:

Listbyte för Entraction, Aros Quality Grp och Wesc och det känns som alla tre är klart mogna för det nu. För Travelpartner är det väl dock för tidigt än? Det finns ju massor av exempel på att listbyte varit positivt då fonder får möjlighet/tvingas köpa aktier i bolagen där de nu inte får göra det... Jag minns även att dåvarande vd för Borg, Nisse Vinberg sa att det var bra för hela företaget, bl.a skärptes redovisningen till och det var bra med den extra uppmärksamheten.

För Travelpartner kanske man kan önska sig en strukuraffär med någon annan i branchen. Den låga värderingen kanske kan locka till uppköp... det senare gäller i hög grad även Entraction för den delen. Fast i bägge fallen får det bli rejäla budpremier för att jag ska ha det på önskelistan...

För Transcom vore det fint med en sammanläggning av A och B aktier och
för Balder ytterligare strukturaffärer likt med Din Bostad...

Redeyes läsare önskas med detta en god jul och även ett gott nytt
år. Fast vi kanske hörs innan förstås....

Mrs Market

0 comments

You need to to read and post comments.

Does this article violate Redeye’s Rules & Guidelines?